Benti cica gazdik ezeket hogy oldjátok meg ?
1. Terítő az asztalon: ha sima terítő van fent hiába nem mehetnek fel rá, lentről mindig lehúzzák az asztalról. Ha meg az a letörölhető műanyagos (nem jut eszembe a neve) akkor annak a sarkait mindig megrágják és nagyon csúnya lesz meg nekik sem jó. Úgyhogy semmit sem tudok rárakni.
2. alom előtti kis szőnyeg ami felfogná nagyjából a köveket a tappancsukról ugyanígy járt, 1 este alatt széttépték.
Pedig amúgy nem egy nagy rombolósok, nem rágják vagy kaparják az ajtót vagy más bútorokat, de ezeket egyből kivégzik.
Ha nektek is ilyent csinált a cicátok, ti találtatok erre megoldást?
Az én cicáim nem bántják a terítőt, de amúgy azt hozzá lehet fogni az asztalhoz csipesszel, elég elterjedt cucc:
A cicalábtörlőt sem bántották nálunk soha. Nekünk inkább a függönyön és a padlószőnyegen látszik nagyon, hogy nem vagyunk macskamentes háztartás :) Ezeket egy darabig cserélgetni az ember újra, makulátlanra, azután egy idő után elengedi. :D
Az én macskám be van idomítva nagyjából, nem értek egyet pár kommentelővel. Igenis meg lehet őket tanítani a helyes viselkedésre.
Ha ilyet csinálnak, üss rá a fejükre, és ne adj neki utána jutalomfalatot, mert azt hiszi, jót csinált, és csak véletlen szidtad le.
Meg kell neki mutatni, hogy nem lehet a felettesed, tehát ismernie kell azt a szót, amit szidáskor mondasz neki.
Náunk ez egy határozott "nem szabad". A macska tudja, kap a fejére egy picit ha nyakoncsípjük hogy rosszat csinált, és legközelebb nem fogja ugyanazt megcsinálni, vagy kisebb mértékben rongál. Ez egy fokozatos folyamat, a macska lehet csak hónapok múlva érti meg a jelentését annak amit mondasz, de okos élőlények, rá fognak jönni arra, hogy a taslit nem szeretetből kapják, és hogy az emelt hangnem és hangleejtés neméppen a dicséret jele.
Ne aggódj kinövik.
Nekem is 2 cicám van, 1.5 éves korig minden díszt és függönyt leszedtek, onnan kezdve lenyugodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!