Miért ilyen agresszív állandóan a macskám? Többi lent.
Most éli a kamaszkorát. Nem lehet, hogy csak játszani akar?
Nekem, 12 macskám volt (megkaptak mindent de ez most mindegy). Mind, 5-8 hónapos korukban játszadoztak, hogy oda jöttek kicsit "ütögettek" a macsukkal, harapdáltak (sose úgy hogy belém méjesztette a fogait és véreztem). Ez nekik a "játék", ha ez a probléma akkor kiszokták nőni kb fél-1 év alatt.
Értem, hogy játszani szeretne, de nem most kezdődött, már 1-2 hónaposként megkezdte a pályafutását. Viszont ahogy írtam, megunja a játékokat. Viszont nem akarom hogy a kezem álandóan sebes legyen és vérezzen. Más cicája(nővéreméké) is szokott igy lenni de ő éppenhogy megfogja az ujjam a szájával, és a mancsát is úgy használja, hogy nem ereszti ki a karmait.
Van hogy a macskámnál annyira bekattan valami hogy teljesen kitágul a pupillája és így (talán) vinnyogo hanggal karmol és harap.
"Van hogy a macskámnál annyira bekattan valami hogy teljesen kitágul a pupillája és így (talán) vinnyogo hanggal karmol és harap."
Ilyenkor kell kizökkenteni spricceléssel vagy valami hirtelen hanggal, pl élesen csattanó taps. Határozottan rászólsz és elzavarod.
Ez életkori sajátosság, mint az embereknél a kamaszkor. Ki fogja nőni, mint ahogyan az előttem szóló is írja, 1 év után nagyjából már bujcica lesz belőle.
A kezed harapdálásáról próbáld meg lesz oktatni valahogyan, ne tekintse a kezedet játékszernek, ezt már kiskorától kell neki tanítani, én is csináltam nekik, vettem is mindenfélét, csörgőset, felhúzhatós egeret, mindenfélét, sima papírgalacsint, madzag végén valami csörgős macskajátékot, ezzel jól ki is lehet fárasztani. :) Ha pedig sikerült a fárasztás, akkor talán meg egy kis simit is fog hagyni, csak fokozatosan. Sok sikert, menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!