Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » A Szomszéd kutyája állandóan...

A Szomszéd kutyája állandóan át szökik. Szét szedi a kerítést, nagyon agresszív állat. Engem is már többször meg akart támadni, a tengeri malacunkat szét tépte. Beszéltem a tulajjal de azt mondta nem az övé a kerítés. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Össze sz,rja az udvarunkba.. Társas házban lakunk, párom már többször meg csinálta a kerítést de úgy is szetszedi sajnos.. Volt hogy már biciklire támadt..

2019. jún. 17. 05:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tekerj ki szögesdrótot a kerítés aljába, nálam hibátlanul bevált. Kb 80 Ft métere, azt nem rágja el a kutya.
2019. jún. 17. 06:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Jelentsd a jegyzőnél.

Ő hivatalosan kötelezheti a kutya kordában tartására, ha nem hajlandó erre, akkor elveszik tőle az állatot.

Meg ne mérgezd szerencsétlent, nem ő tehet róla, hogy a gazdája alkalmatlan a kutyatartásra!

2019. jún. 17. 09:03
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Jogszabály szerint - függetlenül, hogy kié a kerítés - minden állat tulajdonosának kötelessége a saját ingatlanán belül tartania az állatot. Jegyzőnek kell jelenteni, lehetőleg fényképpel amikor ott van a kutya.
2019. jún. 17. 12:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem az állatot sajnálnám, akkor azt mondanám, 2 méret magasságig húzzál ki pengés drótot. Már csak elrettentés miatt is, mármint a szomszéd elrettentése végett.

Csak sajnos aki ennyire leszarja a kutyáját, azt az se érdekelné, ha szerencsétlen fennakadna benne.

Egyértelműen a gazdája a hibás hatványozottan is, hiszen se nevelve nincs , se szocializálva nincs, se a birtokviszonyok nincsenek tisztázva a kutya számára, és kordában tartani se tudja. A kutya hajszál pontosan azt teszi, amit engednek neki.

Tökmindegy kié a kerítés, a tiédet valóban nem köteles megcsinálni, (attól függ ugye, hogy melyik oldali kerítés) viszont a tiéden felül köteles ha kell , akkor még egyet felhúzni, vagy más megoldást találni erre.

A hivatalos út, a polgármesteri hivatalban kell ezt jelezni.

2019. jún. 19. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk ha a saját udvaromon a saját állatomat nyírná ki, én igenis megmérgezném a pichába! Szerintetek mennyi idő, mire a jegyző intézkedik? Nálunk konkrétan elküld a francba, ha ilyesmivel keresed meg! Én értem, hogy nem a kutya a hibás alapvetően, de biztos nem nézném tétlenül, hogy darabokra szedi a 16 éves teknőseimet... És ha ennek az a módja, hogy likvidálni kell, akkor ez van!
2019. júl. 9. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!