Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi legyen a cicával ebben a...

Mi legyen a cicával ebben a helyzetben? 15 éves cica elajándékozása hogyan?

Figyelt kérdés

Idős édesanyámról van szó, akinek van egy 15 éves benti cicája. Sajna anyukám állapota az időben nagyon megromlott, nem tudja ellátni magát, ezért hozzánk fog költözni, de a cicát nem tudjuk befogadni lakásba, mert a kisfiam allergiás a szőrére.

Hogy kezdjek el gazdát keresni? Tudom, nem jó elválasztani őket, de nincs más megoldás, ez van. Anyukám is elfogadta a helyzetet, habár nagyon szereti a cicát.

2021. márc. 9. 10:09
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
27%
Ha nincs ismerős, aki befogadnà én hívnék egy állatorvost. Szegénynek valószínű fajdalmai is vannak, azért a 15 év macskànàl aggastyànkornak szàmít. Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdallasod. Az a macska így is többet kapott az élettől, a szeretetből mint a legtöbb fajtàrsa.
2021. márc. 10. 15:22
 22/36 A kérdező kommentje:
Utolsó, arra célzok, hogy altassuk el?
2021. márc. 10. 15:27
 23/36 anonim ***** válasza:
91%
Anyukád lelkiállapotára hogy hatna, hogy a cica, aki egész életét vele élte, el lenne altatva, vagy idegen házhoz kerülne?
2021. márc. 14. 14:18
 24/36 anonim válasza:
92%
Egészséges macskát elaltatni nem éppen legális...
2021. márc. 14. 14:45
 25/36 anonim ***** válasza:
87%
Az én macskám 20 éves és semmi baja, azon kívül, hogy vén. Vérvételi eredményei is rendben vannak, a vesejen latszik a kor, de nincs vele probléma. Elaltatni, jesszusom a pofám leszakad, remélem 21-es ezt csak poénból írtad, de még poénból is szánalmas.
2021. márc. 18. 08:20
 26/36 A kérdező kommentje:
Hirdetjük a cicát, hát őszinte legyek elatatni nem szeretnénk :/ Remélem találunk neki gadit.
2021. márc. 18. 10:24
 27/36 A kérdező kommentje:
Már egy egyesület is jelezte, hogy átvenné pár hét múlva, mert nagyon jó természetű a cica, azt írták így azért nem olyan rosszak az esélyei.
2021. márc. 18. 10:28
 28/36 anonim ***** válasza:
16%

Arra célzok, hogy igen az altatás is egy opció. Csak kimondom azt, amit senki nem mert eddig.

Személy szerint én nem lennék rá képes, de nem ítélem el azt, aki egy ilyen döntést meg tud hozni. Itt nem a tett számít, hanem, hogy ebben a kérdésben milyen indulat vezérel. Az írásaidból ítélve, igenis a lelkeden viseled a gondját a macskának. A válaszadók nagy része, aki lehord mindennek valószínű még nem voltak hasonló helyzetben, ezért nincs empátiájuk ebben a kérdésben, teljesen inkompetensek, ne foglalkozz velük és azt javaslom végy számításba minden lehetőséget és utána cselekedj.

2021. márc. 18. 14:34
 29/36 anonim ***** válasza:
97%
Remélem, megoldódik a dolog, és sikerül a cicát örökbeadni. Sokaknál amúgy az verhette kia biztosítékot, amilyen keményen megfogalmaztad ezt az anyád vagy megérti, vagy ide nem jön dolgot. Remélem, vele kíméletesebb hangnemben beszélted ezt meg (biztosan.) Én is macskaszőrallergiás vagyok, tartok tőle, a parlagfű és valami tavaszi pollen mellett az egyetlen, amit nem sikerült kinőni. Én azonban a pollenallergia miatt eleve tablettát szedtem. Az én anyám úgy gondolta, egészségesebb, mint bedagadt szemmel járni, meg nem kapni rendesen levegőt évi 2 hónapon keresztül. A nagyszüleimnél meg ott volt a macska, de így tudtam menni hozzájuk. Kétszer dagadt be összesen macskaszőrtől nagyon a szemem. (Mert kisgyerekként nem értettem meg, hogy nem szabad még dörgölni is.) Most a szomszéd macskája jár át időnként, sajnos érzem a karomon a viszketést, ha játszom vele (attól még nem tudom megállni.) Na mindegy, végülis nem is a kérdésre válaszoltam. :D De azt írtad, elviszik. Ne altass el egészséges macskát, csak mert 15 éves. Ez az anyukád iránti tisztelethez is hozzátartozik szerintem, hogy mindent megteszel azért, hogy a kedvence ne így végezze. Az a macska a hátralévő éveire találhat még otthont, pl. egy aktívabb, önellátó, de már idősebb embernél, aki fiatal macskát nem akar már.
2021. márc. 20. 21:14
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen se altassátok el, főleg, ha van, aki befogadná (akár egyesület is). Az az opció fel sem merülhet, hogy "elaltatjátok" (megölitek), biztosan rengeteget köszönhet neki édesanyád. Remélem, megoldódik a dolog és lesz még pár szép éve a cicának.
2021. márc. 23. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!