Szerintetek létezhet humánus módszer a jelenlegi macska helyzet kezelésére?
Ivaros macskák szaladgálnak össze vissza szerte szét, azt esznek amit találnak vagy néha kapnak. Az állattartási kultúrát csak 1-2 normális ember emeli 0 fölé. Minden nőstény ellik amerre tud, közben elütött macskák hevernek az útszélén, elkapja őket egy kutya stb.
Tök átlagos város, tapasztalataim és mások bevallása szerint ez kb normális mindenhol Magyarországon.
2 éve mentek macskákat csapdázós módszerrel és aligha van eredménye pedig már túl vagyok kb a 23. Macskán is.
Amíg nincs változás, a mérgezésen kívül semmi nem állíthatja meg a folyamatot. Ti hogy vagytok vele?
1. lépés: Egy egész országot lefedő ivartalanítási akció, egyszerre. Mondjuk megyénként lenne egy csapat és minden utcacicát befognánk és ivartalanítanánk. Aztán mehet dolgára. Mindezt egyszerre kell kezdeni és amíg tart, mondjuk 1-2 hónap, nem tudom.
Azután pedig minden kölyök kizárólag 3 hónapos kortól ivartalanítva mehetne csak gazdához.
Így legalább a korai elválasztás ügy is rendezve lenne.
Aki nem tartja be, azt az állatdokik jelentik és szigorú büntetés.
Én hallottam egy olyanról, hogy valaki folyamatosan hozta mindenhonnét el az ingyen elvihető kiscicákat az ilyen netes hirdetésektől. Aztán megölte őket.
Tudom, hogy ez nem humánus.
De vagy ők halnak gyors kíméletes halált, vagy a kint kóborló felnőttek szenvednek egy életen át.
Ja és persze fogadott be felnőtteket utcáról.
Egy hatalmas kennelt épített, tele fa bútorokkal, lényegében egy macska játszótér.
Volt neki vagy 30.
Hálásak is voltak.
Többségük nem is lett szelíd az emberhez. De legalább nem szenvedett tovább és biztonságos helyen volt.
Szigorítani kellene a törvényeket és büntetni azokat akik szabadon tartják a macskáikat, nem ivartalanítják azokat. Kötelező kelle hogy legyen a chip, oltás is mint a kutyáknál.
Na de ez sose fog megtörténni.
Humánus módszer nincs.
A macska tartók hozzáállása úgyse fog változni..
Marad a légpuska, fagyálló, meg a bio macska fogó, a kutya.
Mèg mindig vadállatnak tekintik az agytrösztök a házimacskát.
Szerintem már az iskolában a gyerekeknek kellene oktatni a felelős állattartást
Nem értik a macska HÁZIASÍTOTT állat, az ember tartozik érte felelősséggel.
par dolgot tisztáznek az emberekkel:
-Rohadtul nem őshonos a hazi cica Magyarországon,ergo ne engedd ki a természetbe ( se az erdőbe,se a rètekre)
-Ahogy a természet se alkalmazkodott ennyi házimacskához(rengetegen vannak tényleg rengetegen)
a macska se alkalmazkodott az autó forgalomhoz
-ha lesz egy állatod élete végéig felelősséggel tartozol érte,TE!!(10-20 èv minimum), vagyis ha beteg lesz csak te tudod elvinni orvoshoz,csak rád számíthat
-osszeengeded más macskával, biztos hogy beteg lesz ,nem egyszerűbb megelőzni??
Az állattartás luxus,ha nem telik orovoara, akkor keress neki gazdit,aki el tudja vállalni
LÉGPUSKA?! FAGYÁLLÓ?! Így ölik meg a mi állatainkat is! Nekünk rendes kutya-és macskatartóknak! És arra nem gondolsz, #16, hogyha kiöntöd a fagyállót (a pórázon sétáltatott, ivartalanított, benti, egyébként jólnevelt ) kutyámról azt hiszem, hogy csak szagol, de belenyal egy fagyállós pocsolyába? Azokat is megölöd, akiket nem kéne!!!
Barátom macskája így halt meg! Rendes, ivartalanított macska, akit a mozgásigénye miatt kiengedtek minden nap egy kicsit. Ahhoz volt szoktatva, hogy nem megy messzire. Aznap is csak kiengedték egy kis időre, de telnek az órák, és nem jön haza. Kimentek az utcára, hogy megkeressék és egy közeli autó alatt feküdt a félhalott macska. Rohantak az állatorvoshoz, hogy mi baja van. MÉRGEZÉS. Már nem tudtak vele mit kezdeni.
Érted, #16?? Ez minden, csak nem megoldás!! Ha ilyen megoldásokkal áll elő mindenki, visszafelé halad az ország! Mi lesz a következő?! Szöget teszel a párizsiba, amit eldobsz a parkban? Hogy az én kutyám kapjon belső vérzést?
Ami még nagyon nagy probléma, az emberek targykènt kezelik őket, legyen az kutya cica mint egyfajta statusz szimbólum.
Rengeteg a szaporító
A szívem szakad meg mikor egy több éves macskát hirdet a gazdi,hogy megvallva tole és pénzért cserében odaadja másnak. Számomra ez ia nagyon elítèlendő
18.as - ha öntenék is ki, a telkemen belül tenném. Bemászik a teraszomra a pórázon sétáltatott kutyád?
A telkemen belül azt tehetek ki amit akarok. A kinti nagy mozgásigényű macskának a gazdája meg csináljon macskabiztos kerítést, mert én biztos nem fogok százezreket kiperkálni más állata miatt.
1600nm a telkem, ahogy a legtöbb telek az utcában.
Még amúgy nem tettem ilyen lépéseket, de valószínűleg idővel kénytelen leszek. Se a jegyzőnél, se a rendőrségen nem csinálnak a kinti macskásokkal semmit. Próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!