Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek létezhet humánus...

Szerintetek létezhet humánus módszer a jelenlegi macska helyzet kezelésére?

Figyelt kérdés

Ivaros macskák szaladgálnak össze vissza szerte szét, azt esznek amit találnak vagy néha kapnak. Az állattartási kultúrát csak 1-2 normális ember emeli 0 fölé. Minden nőstény ellik amerre tud, közben elütött macskák hevernek az útszélén, elkapja őket egy kutya stb.

Tök átlagos város, tapasztalataim és mások bevallása szerint ez kb normális mindenhol Magyarországon.

2 éve mentek macskákat csapdázós módszerrel és aligha van eredménye pedig már túl vagyok kb a 23. Macskán is.

Amíg nincs változás, a mérgezésen kívül semmi nem állíthatja meg a folyamatot. Ti hogy vagytok vele?

2021. márc. 3. 13:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
98%
Jesszus, a mérgezés biztos, hogy nem! Állatvédők rengetegen vannak az országban, ha felmész a netre, biztosan találsz menhelyet is. Az egyetlen HUMÁNUS megoldás az a hozzáértő szervek kihívása és ivartalanítás.
2021. márc. 3. 13:07
 2/23 A kérdező kommentje:
Ez nem elég. Csinálom már 2 éve és semmi haszna
2021. márc. 3. 13:16
 3/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem a te macskaid, miert foglalkozol veluk? Mergezni semmikepp, legtobb menhelynek erre nincs kapacitasa, macskat meg talan nehezebb orokbeadni, mint kutyat... Nalunk is van a szomszedban neha 8 is, mindig valtozik a szamuk, de amig nem az en kertembe szarnak, nem erdekel.
2021. márc. 3. 13:18
 4/23 anonim ***** válasza:
87%
A macskát eltávolítod a területéről, akkor jön helyette másik. Azt szokták csinálni, hogy befogják, ivartalanítják és visszaengedik. Ha ezt egy nagyobb területen megcsinálják, állítólag csökkenti a populációt. Az etetés visszaszorítása, a terep rendezése sokat segít. Ha kevesen etetik a cirmosokat, akkor a jelenlétük kívánatos (eltűrendő?), mert alapvetően azokat a rágcsálókat fogyasztják, amelyeket még kevésbé szeretnél látni (Az emblematikus darab az egér).
2021. márc. 3. 13:22
 5/23 anonim ***** válasza:
94%

Végre, nem vagyok egyedül ezzel. :D Sokan csak a kóbor kutyákkal foglalkoznak, mintha a macskák nem jelentenének gondot. Valamit nagyon kellene kezdeni velük.

Írom ezt úgy, hogy imádom a cicákat! Pont ezért nem értem, mikor jutunk már oda el, hogy a macska "tartása" nem abból áll, hogy szélnek eresztem a kertben, néha kiborítok neki egy kis tápot vagy kajamaradékot, és kész, ennyi, elmondom magamról hogy "van macskám".....

Ausztráliában ha jól tudom, már kezdik irtani a házimacskát csapdákkal, jó lenne ha nem jutnánk el odáig. :(

2021. márc. 3. 13:22
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

"alapvetően azokat a rágcsálókat fogyasztják, amelyeket még kevésbé szeretnél látni"

Igen, meg védett kisemlősöket, védett madarakat és védett hüllőket.

2021. márc. 3. 13:23
 7/23 anonim ***** válasza:
92%

"Nem a te macskaid, miert foglalkozol veluk?" Mert szeretne változtatni ezen az állapoton. Ez, tudod, olyan mint önkénteskedni. Szeretne segíteni rajtuk. Belső indíttatás.

#Kérdező

"Ez nem elég. Csinálom már 2 éve és semmi haszna" Szerintem fogj össze azokkal, akiket még rajtad kívül érdekel a sorsuk. Írj FaceBook - posztokat, amíg valaki észreveszi. Kitartónak kell maradnod. Tudom, hogy fárasztó, mert évek óta csinálod, de ez az egyetlen esélyed!

2021. márc. 3. 13:24
 8/23 anonim ***** válasza:
25%
Eutanaziat Nekik!
2021. márc. 3. 13:33
 9/23 anonim ***** válasza:
16%
agyon szokták ütni őket és beledobni egy dögkútba vagy árokba
2021. márc. 3. 13:41
 10/23 anonim ***** válasza:
88%

A kérdező írta, hogy HUMÁNUS!!!

2021. márc. 3. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!