Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem hajlandó meg enni a...

Nem hajlandó meg enni a száraz tápot, még a jutalom falatot sem. Ez nagy gond?

Figyelt kérdés

Nincs gond a fogával szépen rág mindent nagy részt alutasakot kap meg néha konzervet de azt ritkán. Nyers húst is szokott kapni, főtt húst is, krumpli nyersen a kedvence amikor vágom föl valahogy egy darab szinte törvényszeru hogy leessen na akkor ő rohan és szájába elviszi és megeszi. Szereti a brokkolit és a répát is. Szóval ezeket is megrágja. Szaraztapból már kb 10.000ft-értékben vettünk neki mindenfajtát kipróbáltunk ami ekkora keretbe bele fért de többet nem akartunk kidobni az ablakon szomszéd néni cicája persze örült az ingyen tápnak... Jutalom falatot sem eszi meg számomra hihetetlen.

Van valami "értelme" a száraztápnak? Többet nyújt mint a nedves?

Hogyan vegyem rá hogy megtegye?

Próbáltam már közé dugni egy szemet a húsba a nedvessel össze keverni de ott hagyja vagy kikopi

2021. febr. 25. 08:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ne haragszom, a te macskád, a te felelősséged.
2021. febr. 27. 10:21
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Ha a gyereked nem szereti a húst, a zöldséget, akkor hagyod neki, hogy tésztán meg csokin éljen?

Ugye, nem?

Akkor a macskánál miért vonsz vállat, hogy nem szereti a száraztápot (ami a legteljesebb értékű étrend), akkor majd eszi a szemetet?

Létezik tápmentes étrend, macskánál azt hiszem, a preyt szokták javasolni (de nézz utána, nem vagyok benne), viszont ez nem annyi, hogy há'akkor nincs táp. És a megfelelő ásványi anyagok pótlása itt különösen fontos. Szigorú az összetevők aránya, milyen húst kaphat, stb.

A nyersetetés lehet megoldás, de nem azzal a hozzáállással, hogy vitamin helyett jó a zöldség.

2021. febr. 27. 14:09
 13/13 anonim válasza:
0%

Szia! Az egyik cicám kizárólag szaraztapot eszik,felvagottat,sajtot/ szalonnát és néha kolbászt is bár tényleg ritkán/.

Amikor kicsi volt,a szarazat passzirozva/ vízbe tettem, a tálat a mikroba, puhára' főztem' , kihűlt és azt kapta. A konzervet egyáltalán nem hajlandó megenni. 1 éves korukig/3 macsekom van/ + ban kaptak vitamin tablettát./taurin

Nem gond ha nem eszik szarazat,de rágni kell!

Én elrontottam,elkenyeztettem őket...

Még vmi, a cica szaraztap rákkeltő lehet,ha teheted,adj neki házi kosztot is,de ne krumplit! Próbáld ki a csirkenyesedeket,csirkenyakat, és kis sós vízben főzd meg,ha vmit nem szeret én már nem erőltetem.Nem hagyom koplalni. Viszont a rendszeres,etetesi időt betartom. Naponta 2* kapnak. Ahány cica,annyi féle étel. Nevelés kérdése.

Szóval nálam is van bőven gond...

2021. febr. 27. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!