Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Melyik macskafajta lenne a...

Duciszellem kérdése:

Melyik macskafajta lenne a legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés

Pár napja éves oltásra vittük a két nyolc éves perzsa macskánkat, de az oltás után az egyikük váratlanul meghalt, és nem tudtunk segíteni se rajta. Azóta nagyon üresnek érezzük a lakást, nem csak mi, a másik perzsa cica még annál is inkább. Nem tudom, hogy jellemző-e a fajtára, de játékkal nem tudjuk mi magunk elszórakoztatni, mondhatni "nem igazán tud macska módjára játszani". Szüksége van egy másik macska társaságára, mert különben egész nap rajtunk lóg, minden mozdulatunkat bámulja, és soha nem megy 2 méternél távolabb tőlünk. Egyszóval egyedül olyan, mint egy 1-2 éves kisgyerek, aki nem tud leszakadni az anyukájáról.

Szívem szerint egy újabb perzsát választanék neki társul, de édesanyám nem szeretne több hosszú szőrű cicát, mert nagyon hullik a szőrük. Lakásban élünk és sajnos semmilyen lehetőség nem lenne arra, hogy kijárós legyen, tehát valamilyen nyugodt fajtára lenne szükségünk. Én mindenképpen valamilyen fajtiszta macskát szeretnék választani, azonban a fajtaválasztással kapcsolatban lenne pár kérdésem:

Létezik olyan hosszú szőrű fajta, aminek kevésbé hullik a szőre?

Melyik macskafajták a legalkalmasabbak arra, hogy lakásban éljenek?

(szőrtelen fajtát, brit rövidszőrűt, hosszú szőrűeket (kivéve, ha alig hullik a szőre), illetve bármilyen olyan fajtát, aminek furcsa testalkata vagy arca van nem szeretnénk)

Egy fajtát találtam eddig, ami nagyon szimpatikus lenne, a bengálit. Azt viszont sajnos nem tudom, hogy szüksége van-e mozgásra, kijárásra, illetve, hogy nem olyan mozgékony-e, amitől a perzsa cicánk megőrülne.

Alkalmas a bengáli macska a lakásban tartásra?

#macska #macskafajta #cica #nem mozgékony macska
2021. febr. 7. 03:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Még egy szavazat a britre, könnyen kezelhető a bundája, felnőtt korban nyugodt, igazi dorombológép.
2021. febr. 9. 21:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem van brit rövidszőrű. Van sok színben. Az anyja szürke volt, ő “fóka színü” az állatorvos szerint. Legjobban a sziámira hasonlít, fehérként született, aztán besötétedett. Folyamatosan kommunikál az emberrel, barátságos, és tanulékony. Pl köröm nélkül pofoz, megtanulta hogy az nekünk nem jó, ha körömmel. Ha ágyban vagyok, fel akar jönni, de szólok neki hogy csak a combomra jöhet, akkor odaül. Szerintem ritka ez az engedelmesség a macskáknál.

Ja, és az európai rövidszőrű szerintem a házimacska, csak németek kitalálták rá. De lehet tévedek.

2021. febr. 9. 21:50
 13/13 anonim ***** válasza:
A brit macska az egyik legintelligensebb könnyen tanítható minden családtaghoz ragaszkodó bújós kedves. Felnőtt korban lusta nem sokat játszik.
2021. febr. 11. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!