Hol érdemes fajtiszta macskák után néznem?
,,Ha egy kutya elkoborol es nem jelentkezik erte senki a chip alapján azt azonnal elaltatnam es földet rá. Továbbá csak es kizarolag tenyesztoktol lehetne kutyát venni. Aki smucig kifizetni 200-300 ezret egy fajtatiszta kutyaert az ne tartson kutyát!"
Innen.
Azt én is támogatnám, hogy tiltsuk be a szaporítást, vagyis engedélyhez kötjük az állatok pároztatását. Az engedély megszerzéséhez bármit lehet kötni, így biztosíthatjuk az egészséges egyedek fennmaradását. Viszont! A menhelyeket nem tiltanám be. A menhelyhez engedélyek kellenek, rendszeresen ellenőrzik, stb. Egy menhelyen nem csak kis ketrecekben tartják őket, mivel a rendszeres ellenőrzés miatt nem is tudnák.
A gyepmesteri telepeken pedig egyébként is altatnak. Gazda által leadott állat azonnal altatható, befogott állat két héttel a bekerülése után, ha nem jelentkezik érte senki.
Azért azt nem tilthatja meg senki, hogy segítsünk az állatokon.
Egyébként is, ha csak ellenőrzött helyre adják az állataikat (ez is lehet feltétel az engedélyhez), akkor máris jelentősen lecsökkenne a kidobott, elhagyott állatok száma. A menhelyekre már nincs szükség, vagy legalábbis nagyon kevésre.
A másik lehetőség, hogy az állattartást kötjük engedélyhez, esetleg a tenyésztést, és a tartást is egyszerre.
A tenyésztő, menhely nem ad ki mindenkinek állatot, így az állatkínzók honnan szerzik? A szaporítóktól. Ha ők nem lennének, máris kevesebb állat szorulna segítségre.
De tudod, ez csak álmodozás. Az állam magasról tesz az állatokra, különösebben az sem érdekli sem a bíróságokat, sem a kormányt, ha az állat szenved. Ezért alakultak ki az állatvédő szervezetek, menhelyek.
Evening star kennel - toth judit krisztina néven facebookon.
Őket nem ajánlom. Nagyon flegma nő, semmi érzéke a macskákhoz. Az anyjánál van a tenyészete. Az anyja normális, de ő nem is ért a macskákhoz. Csak könnyű pénzszerzés ez neki gondolom.
Kapcsolattartási kötelezettséget szabott ki, én írtam is neki egy sort kb, küldtem képet is hogy jól van a cica. Szinte elküldött a faxxba hogy minek írtam. Mit lépzelek hogy zaklatom. Le is törölt az ismerősei közül.
Ilyen bunkó paraszttal még nem találkoztam, egy szaporító is lelkiismeretesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!