Rossz ember vagyok ha elakarom dönteni milyen színű legyen a macskám?
Kiírtam a mi városunk (+környéke) cicás csoportba, hogy fehér cicát szeretnék "menteni" örökbefogadni lehetőleg kölyköt, de ha nincs max 2 éves korig.
A csoport majdnem fele betámadt, hogy hogylehetek ilyen szívtelen, hisz minden élet fontos, ha annyira menteni akarok nem foglalkoztatna a külseje (valaki kifejtette a kora se). Most ha én nem akarom a 6 éves trikolor cirmit örökbefogadni miért én leszek a rossz?
8-as vagyok, a macskamentők erkölcsi magaslatáról pedig csak ennyit:
Eredetileg 1 cicánk volt. Anyukám belépett egy macskamentő csoportba, ahol azt a feladatot vállalta, hogy átmenetileg (hangsúlyozom: 2-4 hét!) befogadunk néhány cicát. A mi kandúrunk jó természetű, így az lett volna a cél, hogy a rossz szociális hátterű, lesoványodott, lábadozó cicák erőre kapjanak nálunk és szociálissá váljanak mind a többi macska, mind az emberek felé. Mondanom sem kell, a maradék három macskánk mind így maradt nálunk, hogy ezek az állatmentők “elfelejtettek” gazdit keresni nekik. Arról nem is beszélve, hogy eredetileg meg volt beszélve a vendég cicák költségeinek egy bizonyos fokú térítése. Abból sem lett semmi... Amikor a legkisebbet megpróbálta anyukám elajándékozni az interneten, meg nekiálltak hápogni, hogy milyen tisztességtelenek vagyunk. Végül nálunk maradt a maradék 3 is (értelmes érdeklődő hiányában); a legkisebb 2,5 éve, a két nagyobb 5 éve.
Ennyit a nagy állatmentős tisztességről...
22, semmit sem beszélünk meg, hanem leírjuk szerződésbe. Ahogy a örökbefogadás, úgy a idiztetés feltételeit is.
És akkor mindenki le van védve.
25-ös:
Édesanyám intézte ezeket. Őt is annyi érdekelte, hogy “jaj de pici, de cuki”, utána pedig rányomta a mi nyakunkra a gondozást, testvéremmel. Egy szóval sem mondtam, hogy nem volt hibás.
Macskás csoportok tele vannak ilyen buz1kkal. Ne foglalkozz velük.
Én ki szoktam írni hogy privátban keressenek, a kommenteket meg letiltom.
Nem vagy rossz ember, de a mentés lényege az, hogy bármilyen színű, és fajtájú cicát befogadj, ezzel segítve neki. De szerintem ezért meg ne ugorjanak neked, te döntésed, ha vannak ilyen kikötéseid, akkor ilyen macskát válassz, és kész.
A 10/29- es válaszolónak is igaza van: ha ivartalanítanák az emberek a cicájukat, akkor nem kéne ennyi otthontalan kiscicát megmenteni, és máris jobb lenne a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!