Miért változott meg a cicánk?
6 éves nőstény, ivartalanított cicánk viselkedése teljesen megváltozott. Kinti-benti cica, nappal ha itthon vagyunk, akkor általában bent van, eddig reggel mindig szépen lefeküdt valahova és aludt, délután kelt fel, aztán kiengedtük, majd később visszajöhetett mindig a lakásba, de az éjszakát mindig kint tölti. Mostanában kezdett megváltozni a viselkedése, már nem a megszokott helyére fekszik a lakásban, hanem olyan helyekre, ahol nem "szabadna" feküdnie, és ahol eddig sosem feküdt, pl: komód, dohányzó asztal, polc. Illetve van, hogy nézi a "semmit" a földön, és hirtelen elszalad onnan, mintha kergetné valaki.
Az étvágya változatlan, ugyan úgy eszik mint eddig, ha hívjuk kintről, akkor jön, nem bújik el.
Nem tudjuk mi lehet a baj, de a 6 év alatt sosem viselkedett ilyen furcsán. Valaki valami ötlet? Előre is köszönöm a válaszokat.
Az új helyre fekvés önmagában nem baj, szokták váltogatni az alvóhelyeket. Esetleg volt bármi változás a házban, a családban, a napi rutinban? Ezek is befolyásolják.
A semmi bámulása, megijedés lehet esetleg betegség jele is, ha nem múlik szerintem kérdezd meg az állatorvost. Vannak hallucinációval, idegi rendellenességgel járó betegségek sajnos cicáknál is.
Ez a semmi bámulása, majd hirtelen elfutás utalhat valamilyen betegségre.
Nekünk is volt egy ilyen cicánk, aki mindig a távolba bámult, majd legrandomabb pillanatokban elsprintelt onnan. Sajnos ez a cicánk eltűnt (mert kijárós volt), és utólag olvastam valahol, ha így viselkedik a cica, akkor az valamilyen betegség jele (sajnos nem emlékszem részletekre, és nem találtam meg hol olvastam). Úgyhogy érdemes orvossal konzultáni ez ügyben.
Köszönöm az eddigi válaszokat!!
Hát egyébként gondoltam erre is, hogy eddig nagyon sokszor az én szobámban az ágyamon feküdt órákat az ágytakarón, majd október közepén volt festve a szobám, és a "megszokott" ágytakarót is lecseréltem egy másikra. De a bútorok, a berendezés nem változott a szobámban, csak a fal színe. És ezóta az én szobámba be se jön egyáltalán, még a visszapakolás elején feküdt az új ágytakaróra kb 2x, de azóta nem. Nem tudom ennek van-e bármi köze ehez, de ez is feltűnt a számomra.
Lehet köze a takarónak is hozzá (a színeket nem úgy látják mint mi, annak nem sok köze lehet). A mi macskánk imádja a puha plüss takarókat. Hideg időben ilyen plédek vannak az ágyakra terítve extra melegség érdekében, és ilyenkor nagy kedvvel alszik velünk, dagasztja a takarót. De nyáron amikor meleg van, akkor a saját alvóhelyét, egy fotelt vagy szekrény tetejét preferálja, még ha pár percre fel is jön az ágyra, nem találja a helyét és máshová megy inkább.
Esetleg szerezz be egy takarót vagy macskaágyat neki ami kedvelt anyagból van, hátha visszaszokik a szobádba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!