Árt a cicának, ha nem csak macskakaját kap?
Ha nasiztatni akarod, akkor túrót, natur joghurtot, kefirt, főtt húst, főtt tojást, natur lében tonhal konzervet, hosszú érlelésű(édes, nem sós) sajtot, főtt zöldségeket adj! Gofri meg ilyen hülyeségeket nem szabad, mert azzal igenis ártasz neki!
Én amikor ebédelek, akkor szoktak kapni nasit. Ha épp nincs olyan nekem ebédre, amiből nyugodt szívvel adnék nekik, akkor előre odakészítem az ő falatjaikat a fent említettekből.
Nyugodtan kaphat az ételedből néha nassolni, ha az nem fokhagymás, hagymás, csokis, pirospaprikás, sós vagy egyéb köztudottan mérgező.
Sajtok, tejtermékek (ki kell tapasztalni, hogy laktózérzékeny-e) mehetnek. Tojás, répa, borsó, paszternák, sütőtök, édesburhonya, uborka, krumpli, rizs, saláta, alma, áfonya, szálkamentes halak és herkentyűk pedig a tápokban is vannak.
A sós krumpli viszont veszélyes, mert ha magadnak sózod, sózva főzöd az neki már megterheli a veséjét. De nyilván 1 kocka ha leesik vagy 2-3 szem borsó focizni, semmi baj nem lesz, csak ha pl. 1 marék chips vagy 1 fél főtt krumpli lenne az ebédje, az már hirtelen sok. 1 kockára iszik egyet úgyis, mert elpépesedik és idegesíti, hogy a fogain ott van, így nem baj, hogy nem neki külön főzted natúrra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!