Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy kell tápot váltani?

Hogy kell tápot váltani?

Figyelt kérdés

Vannak új macskáim.

Friskiest esznek...

Szeretnék nekik egy olyan tápot adni, amiben 10* annyi a hús és 8 százalékkal magasabb a fehérjetartalma.

Kb. az összes jobb tápnál azt írják, hogy fokozatosan váltsunk, először csak a ki tett mennyiség negyede álljon az új erősebb tápból, majd azt fokozatosan növeljük amíg a régit teljesen kivezetjük...

Csak nálam az a baj, hogy az új táp sokkal erősebb szagú, és azt kiválogatják és csak azt eszik meg.

Hiába hagyom ott a régit, vagy teszek ki újat a régiből, nem eszik meg csak amikor már tényleg éhesek, vagyis mondjuk a következő napon, ha nem kapnak mást.

De közben meg sokat kérik, hogy adják nekik enni, nyávognak és oda vezetnek a tálkához...

Viszont nem merek egyből váltani az erősebb tápra, mert az egyik macska az így is valamiért kihányta, az egyik alkalommal. Lehet, hogy csak habzsolt, de nem tudom...

2 ivartalanított kandúr, mindkettő felnőtt.

2020. szept. 23. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg tényleg úgy kell, de ha úgyis kiválogatják akkor mindegy. Több macskám van, megmondom őszintén egy van, amelyiknél érdemes figyelni a fokozatos váltásra, a többinek mindegy. De általában annál az egynél is, ha totális váltással nem volna jó a táp (pl. hasmenést okoz vagy ilyesmi) akkor én úgy láttam, hogy ugyanaz a vége akkor is, ha fokozatosan állunk át és túlsúlyba kerül az újfajta. Van olyan márka pl. amit mindegy hogy adok neki, nem jó. A többinek meg semmi baja tőle, se így, se úgy.
2020. szept. 23. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
+ Ja annyi, hogy általában az újfajta tápnak nálam is neki szoktak esni, nem tudom hogy etetsz, a macskának alapból az a jobb, hogy a napi adagját többször kisadagban adod ki. Na az újfajtát főleg ne csináld úgy, hogy kiborítasz neki mit tudom én 40 grammot egyszerre, mert felfogja zabálni és lehet behány. Kicsi adagokban add. Megvan mindenből a napi mennyiség, azt oszd be nekik, aztán hadd vezetgessenek.
2020. szept. 23. 14:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ha úgyis kiválogatják az újat, akkor nem kell szigorúan ragaszkodni ehhez szabályhoz. Ezt valóban a hasmenés elkerülése miatt ajánlják, szóval azért érdemes pár napig figyelni őket.
2020. szept. 23. 14:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy a régibe 4/1 arányban belekeverem az újat, ezt eszik egy hétig, majd 3/1, megint egy hét, majd 2/1, megint egy hét, és meg volt a váltás. :D Soha nem volt bajuk így.
2020. szept. 23. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!