Melyik a jobb összetétel?
Egyik:
Friss lazac (40%), kukorica, rizs (15%),lazacliszt (30%), kukorica glutén, baromfiliszt, csirkezsír, élesztő, rizs fehérje, hidrolizált lazac máj 5%, cékla pép, halolaj, dehidratált egész tojás, só, nátrium-foszfát, inulin (forrás frukto-oligoszacharidok) (0,1%), Mannanooligosacharidok (0,1%), kálium-klorid, manióka kivonat, citrus bioflavonoidban gazdag kivonatok.
Másik:
Friss lazac (40%), dehidratált lazac (30%), dehidratált burgonya (14%), hidroli-zált lazac 5%, olajok és zsírok, burgonya fehérje, élesztő, répapép, szentjánoskenyér liszt, növényi rostok, kálium-klorid, nátrium-klorid, nátrium-polifoszfát, inulin (FOS forrása) (0,1 %), MOS (0,1 %).
Elsőre egyértelműnek tűnhet, hogy a gabonamentes változat a jobb, viszont azért tépelődöm, mert a kukoricásban viszont van pl tojás, halolaj, (lazac!)máj, ami a másikban nincs:/
Esetleg a gabonamentes, ellenben hiányosabbat ha kiegészítem heti 1x 50gramm májjal, heti 1x(másik napon) 1-2 tojássárgával nyersen vagy egész főtt tojással és mindennap valami halolajat vagy más olajat teszek rá nekik, az úgy jó? Tényleg nem tudom.
Én az elsőt adnám, csak az említett kiegészítéssel... Még így is mehet.
Esetleg valamilyen olaj kúrával (lazac/tőkehal/kender/lenmagolaj), a megfelelő ideg.
A dehidratált lazac szebben hangzik mint a lazacliszt, de igazából ugyanaz.
A szentjánoskenyér liszt pedig ugyanúgy poliszacharid mint a keményítő, a cellulóz vagy a guargumi.
Kicsit vicces, hogy míg előbbi jelenlétét sokan pozitívnak gondolják egy tápban, utóbbit nagyon rossznak...
Pedig ezeknek mind van pozitív és negatív hatása egyaránt.
Azt pedig nem tudom, hogy a rizst és a burgonyát miért kiáltották ki a fórumokon jobbnak mint a kukoricát mondjuk...
Egyiknek sincs sok értelme egy macskatápban, de akkor már a kukorica sem rosszabb. Feltéve, ha az adott állat nem allergiás rá...
De például a szőrre még pozitív hatást is gyakorolhat.
Összességében egyik táptól sem vagyok elájulva, nem rosszak. Közepesek.
Majdnem teljesen egyformák, de én inkább az elsőt adnám, akkor már ha lehet választani.
Nem csak a hús százalékos aránya alapján mondom, hogy közepes, hanem hogy a hús milyen formában lett feldolgozva...
Meg összességében maga a táp elkészítési módszere alapján.
De ez teljesen szubjektív véleményem egyébként, de például egy fagyasztva szárított nálam sokkal előrébb van, vagy egy hidegen sajtolt is.
De még egy kemencében, lassan hőkezelt is, bár mondjuk azt nem tudom kizárni az összetevők alapján, hogy valamelyik olyan, de azért azt tippelném hogy nem.
2000 kilós áron, 75 % hússal, akármilyen formában, nekem megfelel.
Van ebből 75% nyúlhúsos is.
Azért kérdeztem, mert lazacosból 2 fajta is volt, hogy melyik jobb, mindegyik másért jó.
Na mindegy, köszönöm a válaszokat.
Ez így oké, de eddig a keretedről egy szót sem írtál, meg az igényeidről sem.
Nem könnyű, kettő, majdnem egyforma tápot objektíven összevetni.
Minél jobban hasonlítanak, annál szubjektívebbek lesznek a válaszok.
Egy whiskas és egy acana között pl. sokkal könnyebb egyértelmű különbséget tenni.
De amúgy nyugodtan adhatod a kettőből bármelyiket, így is jobban etetsz mint a macskatartók 90 százaléka, ha ez érdekelt...
Az egyik táp gondolom egyébként a kulcsszavakban szereplő Optimanova.
A másik mi? Leonardo?
Sajnos orijen mindenfele csak 4000 körüli kilós áron látok, applaws csak csirkés van, amit utál a cicám, purizon erős neki, mert érzékeny a veséje, ebben meg 44% a fehérjeszint. Ezt az optimanovát találtam, kipróbáltuk elsőnek a nyulasat, amit imádott, macskát így még nem láttam zabálni, most a lazacosat próbálnám, de nem tudom melyik jobb neki. A búzára allergiás, de ebben csak kukorica és rizs van, attól nincs baja, ezt tudom.
Másik ajánlatot elfogadok. De nem szeretem, ha leselejteztek alapvetően jó tápokat, még ha nem is extraszuperprémium, de prémium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!