Tényleg annyira rosszak a megfizethető macskaeledelek (Whiskas, Felix, Friskies, stb...)?
Az a baj, hogy a macska hús evő, ezek a sz@rok megaztán éppen, hogy találkoztak hússal. Tele van gabonával meg ízfokozókkal ami nem való a macskának.
Gabonára pl. egyáltalán nincs is szükségük.
Igen, tényleg nagyon rosszak.
Whiskas árban elfogadható minőségű konzerv a Smilla, de ha kicsit többet tudsz szánni rá, akkor a Feringát ajánlom. De ebből kicsit kevesebbet is kell adni (ez is mutatja a minőséget). Míg a whiskassból egy 4kg-os macska kb 270g-ot eszik, addig a Feringából max. 250-et. Tudom, nem nagy külömbség, de egy kicsit mégis számít. Macskatápból normális 1000Ft/kg alatt nincs sajnos.
Megnevezetlen gabona és megnevezetlen vágóhídi maradék. Ezekben a reklámot fizeted meg és a szép csomagolást. Már a nyavalyás Smilla is tud annyival jobb lenni, hogy:
- egy árban van a fent nevezettekkel
- színezékmentes
- tudod mi van benne: 22% szárnyashúsliszt, 13% tepertő, rizsliszt, kukorica, kukoricaliszt, árpa, szárnyaszsír, marhazsír, répamelasz-szelet, hidrolizált máj, almatörköly, szárított máj, lenmag, nátrium-klorid, élesztő (szárított), 0,05% yukka (szárított).
Az állati fehérjék részaránya az össz-fehérjéken belül: 83,5%.
A jó az nem itt kezdődik, de van még néhány hasonlóan "jobb, mint a whiskas", ami nincs messze a lélektani határodtól.
Egyébként én is az tapasztaltam, hogy egy tartalmasabb tápból valamennyivel kevesebb fogy. Kevésbé éhesek. Per pill Josera Nature Catet esznek (meg Feringa / Animonda konzervet).
Az az igazság, hogyha rendesen átszámolod, hogy mennyibe kerül a macska napi adagja, akkor rájössz, hogy a minőségi cucc ugyanannyira vagy olcsóbbra jön ki, mivel kevesebbet kell belőle adni.
Bónusz: kevesebbet kell dokira költeni, kevesebb és kevésbé büdös macskakakát kell összeszedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!