Hogy kell "elszoktatni" egy macskát?
Rengeteg van a környéken, ha valami megmaradt (pl bolognai szósz tészta nélkül, a hús rágós része, csirkebőr, ...) odaadtuk nekik. Nekünk is jó, mert nem pazarlunk, nekik is jó, mert kapnak finom falatokat. Ez tartható állapot lenne, de a baj ott van, hogy az egyik igencsak elszemtelenedett. Állandóan be akar jönni, mindig nyávogva fogad, sőt, ott nyávog az ajtónk előtt. Nem érti a nem szót, nem lehet elzavarni.
Viszont azért csak megesik a szívem rajta, gondolom nem ok nélkül kuncsorog ennyire, de nem az én dolgom etetni, nem én vagyok a gazdája. Ő miért nem érti meg azt amit a többi, hogy ha van akkor kap, ha nincs akkor pedig békésen tudomásul veszi és elmegy?
Van az elszoktatásra valami kíméletesebb mód, minthogy innentől egyik pillanatról a másikra nem kap semmit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!