Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek tartsak macskát...

Szerintetek tartsak macskát vagy ne?

Figyelt kérdés
Nos régóta mindig vágyok egy cicára. Manapság a család is egyre elfogadóbb azzal a gondolattal, hogy én cicát szeretnék. De néha beugrik a "mégse akarok cicát" mondat, mert megijedek, hogy túl nagy felelősség e nekem, elég helye lenne e a cicusnak, tudnám e vállalni a gondoskodását. Egyszer barátnőm cicáját fogadtam be hozzám ideiglenesen, míg nekik meg oldódtak a nehézségeik, de elég kényes helyzet volt. Napközben nem volt gond, eljátszadoztam vele, etettem és itattam, WC-t cseréltem. Éjszaka viszont konkrétan mind egy vadállat volt, ide oda futkározott, ágyamra is felmászott, néha a fejemre is ugrott, neki esett a bútoroknak ami éjszaka elég hangos volt. Akkor a szobámban volt a cica, mert a szüleim nem rajonganak érte nagyon, de simán engedik. De amióta elvitték eléggé hiányzik, mostmár az se érdekelne ha este a fejemre mászna, csak lenne megint egy társam, mert eléggé egyedül érzem magam itthon. Nagyon kevés barátom van, egyedül 1 van aki szívesen tölt el velem egy napot is. Mivel a cica a kedvenc állatom ezért gondoltam rá, barátnőm szerint nem kell félni tőle, nem kell neki nagy hely és elvan a nap részeiben. És ezt bizony láttam is, mikor nála voltam macskázni. De mikor találok egy megfelelő macsekot akivel eltudom képzelni magam, akkor mindig jönnek a negatív gondolatok, pedig néha tényleg szeretnék egy cicát és lenne is rá pénzem hogy dolgokat vegyek neki. Mit gondoltok, vágjak bele és fogadjak örökbe egy cicát? Benti cica lenne, mert nincs kertünk csak társasházi udvar. 23L

2020. okt. 5. 23:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
58%

#20: Igen, tény, hogy gondoskodnia kéne róla minden élethelyzetben, de bármikor történhet olyan, ami miatt nem tud, ezt nem tudja senki befolyásolni. Még ha láthatólag gyönyörű életed van és nagy házad, családod, munkád, akkor is történhet baleset, leéghet a ház, kirúghatnak, amik miatt Te magadról sem tudsz már gondoskodni rendesen, ilyen esetben ha tovább adja egy jóembernek, az nem bűn.

Normális ember meg olyan helyre költözik, ahová viheti a családját(a macskát is beleértve). És ilyet, hogy allergia meg jön a gyerek, csak felelőtlen ember mond, aki felelősséggel gondolja a cicatartást vagy bármilyen állat tartását, az nem csinál ilyet.

2020. okt. 6. 09:03
 22/27 A kérdező kommentje:
Nyilván persze, hogy gondoskodok ha ilyen helyzetbe kerülnék, de ennyi erővel tényeg szerinted ne tartsak semmilyen állatot, mert ki tudja holnap kilakoltatnak minket, vagy bombát találtak azt elkell mennünk egy időre, beüt egy betegség stb...Pont hogy itthon lennék a elgbiztonságban, mert innen a család sose rakna ki önszántunkból. Albérletben meg nagy a rizikó. Persze ott is nem vagyok hulye és ösztönösen olyat keresnék ahol lehet állatot tartani. De kérlek engem ne hasolitsd össze azokkal akiket irtal, hogy jajj allergás a vőlegéynem, jön a gyerke stb...Basszus nem ismersz. Nem tudod az életkörülményeimet. Én mindig sok időre előre gondolkozok. ÉS ezzel így is teszek a macsak ügyben. Remélem érthető voltam és bocs a hibákért, csak hiányos a billentyűzetem..:(
2020. okt. 6. 22:43
 23/27 anonim ***** válasza:
58%

Ezek csak felvetések, amikkel majd számolni kell.

De még mindig nem árultad el, hogyan tervezed éjszakára bezárni a szobába?

2020. okt. 7. 09:36
 24/27 A kérdező kommentje:

komolyan ez a legnagyobb kérésed??

nagy a szobám elégggé, sok helye van. wct majd a sarokba teszem ennyi. nem bonyolult...

2020. okt. 7. 09:46
 25/27 anonim ***** válasza:
Hozd el a macskát, viszont a wc jet ne tedd a szobadba.
2020. okt. 7. 10:26
 26/27 anonim ***** válasza:

Csak az első oldalt olvastam.

Nem lenne állatkínzás, ha többnyire a te szobádban lenne.. De akkor inkább egy lusti fajtát válassz. Megkérdezed a hirdetőtől, hogy milyen természetű. Játékos, aktív, vagy inkább lusta.

Kiscicánál is ki van már alakulva ez.

Egy barátom pár hete hozott magának 2 cicát, 8 hetesek voltak elhozatalkor, az egyik hiperaktív, a másik viszont egész nap feküdne. Pár perc játék után elalszik

2020. okt. 7. 15:40
 27/27 anonim ***** válasza:

"komolyan ez a legnagyobb kérésed??"

Hát látszik, hogy még nem volt macskád.

2020. okt. 7. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!