Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek tartsak macskát...

Szerintetek tartsak macskát vagy ne?

Figyelt kérdés
Nos régóta mindig vágyok egy cicára. Manapság a család is egyre elfogadóbb azzal a gondolattal, hogy én cicát szeretnék. De néha beugrik a "mégse akarok cicát" mondat, mert megijedek, hogy túl nagy felelősség e nekem, elég helye lenne e a cicusnak, tudnám e vállalni a gondoskodását. Egyszer barátnőm cicáját fogadtam be hozzám ideiglenesen, míg nekik meg oldódtak a nehézségeik, de elég kényes helyzet volt. Napközben nem volt gond, eljátszadoztam vele, etettem és itattam, WC-t cseréltem. Éjszaka viszont konkrétan mind egy vadállat volt, ide oda futkározott, ágyamra is felmászott, néha a fejemre is ugrott, neki esett a bútoroknak ami éjszaka elég hangos volt. Akkor a szobámban volt a cica, mert a szüleim nem rajonganak érte nagyon, de simán engedik. De amióta elvitték eléggé hiányzik, mostmár az se érdekelne ha este a fejemre mászna, csak lenne megint egy társam, mert eléggé egyedül érzem magam itthon. Nagyon kevés barátom van, egyedül 1 van aki szívesen tölt el velem egy napot is. Mivel a cica a kedvenc állatom ezért gondoltam rá, barátnőm szerint nem kell félni tőle, nem kell neki nagy hely és elvan a nap részeiben. És ezt bizony láttam is, mikor nála voltam macskázni. De mikor találok egy megfelelő macsekot akivel eltudom képzelni magam, akkor mindig jönnek a negatív gondolatok, pedig néha tényleg szeretnék egy cicát és lenne is rá pénzem hogy dolgokat vegyek neki. Mit gondoltok, vágjak bele és fogadjak örökbe egy cicát? Benti cica lenne, mert nincs kertünk csak társasházi udvar. 23L

2020. okt. 5. 23:43
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Értelek, köszönöm!

De máskor azért így írj először mert azt hittem egyből letámadsz stb..:)

2020. okt. 6. 03:29
 12/27 anonim ***** válasza:

De aranyos vagy.

Nem nagy dolog ám, ha van penzed, orvoshoz is tudod vinni.

Nem mindig tombolnak ám.

Főleg ha még van mutve.

Majd egy idő után azt veszed észre, hogy nem nyujtod ki a lábad, hogy onagysaga elférjen az ágy végén.

Vagy arrébb rakod a fejed mikor a parnan alszik csak hogy ne keljen fel.

Ahh, ilyenek ezek.

Egyébként ja, tudnak sok kárt okozni, de ha ranezel, hidd el, hogy nem lehet rájuk haragudni.

Az én tapasztalatom, hogy a kandurok műtét után sokkal bujosanbbak mint a csajok.

Szóval amikor idősebbek már.

2020. okt. 6. 06:44
 13/27 anonim válasza:
73%
Nem rosszindulatból, de arra gondoltál, hogy a cicát fogod tudni vinni magaddal, ha elköltözöl otthonról mondjuk albérletbe? Csak mert 23 éves vagy, 15 éven belül ez gondolom azért aktuális lesz (addig simán elél egy cica).
2020. okt. 6. 08:19
 14/27 A kérdező kommentje:
Már ne haragudj de miért mennék albérletbe? Semmi okom rá sőt remekül elvagyok a mostani laskásunkban is. Miért pont 15?? ki tudja mi a franc fog lenni akár 5 éven belül nem hogy 15....ilyen kommentet komnolyan!
2020. okt. 6. 08:26
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell idegbajoskodni, jó? Csak feltettek neked egy kérdést. És igen, lehet 5 éven belül majd te fogod meggondolni magad, hogy már nem akarsz a szülői házban élni és független élet kell.
2020. okt. 6. 08:45
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
A hely miatt ne aggódj, tapasztalatom szerint bármekkora kis helyen ki tudják ugrándozni magukból a fölös energiákat. Pedig az én utcacicáim őrült egy társaság, hiperaktívak, szétszednek, rongálnak dolgokat, de ha nem gond, vagy elteszed, ami nagyon fontos, akkor ezzel sem lesz baj. Nekik másfél szobájuk és egy szűk folyosójuk+kis konyha van, de megoldják, plusz hámban-pórázzal el szoktam vinni őket erdős-mezős csendesebb részre, ahol flexi pórázon játszanak, meg szimatolnak, füvet rágcsálnak, vadászgatnak bogarakra, lepkékre.(Először simán a ház mellé vittem ki őket, de féltek a zajoktól, forgalomtól, sok idegentől, de amikor kivittem őket az ösvényre, csak ott tettem le őket, akkor teljesen másképp viselkedtek, s hamar megszerették, mindennap igénylik, de minimum kétnaponta egy fél órácskát.)
2020. okt. 6. 08:48
 17/27 A kérdező kommentje:

Hol idegbajoskodom? :D...

de komolyan nem értettem a kérdést.

miért szükséges mindennáron elköltözni a szülöiháztól ha senki senkinek a terhe? Mi köze ennek a cicához? Cica kérdés volt a téma! nem lakás és albérlet...

2020. okt. 6. 08:48
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk a "miért mennék, jól elvagyok" és a "ki tudja mi a franc fog lenni 5 vagy 15 év múlva" - ezek kicsit ütik egymást, nem? :)

Pedig amúgy nagyon jó #13 felvetése!! Azért pont 15 évet írt a válaszoló, mert az egy átlagéletkor macskánál. Ha most befogadsz egy cicát, kb 15 évig felelős leszel érte.

Tudod hány macskát kínálgatnak pl. FB csoportokban, hogy jajj, költözöm, nem vihetem magammal, jajj jön a gyerek, nem maradhat a macska, jajj allergiás a vőlegényem, stb?!

2020. okt. 6. 08:49
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
#18: De ezt senki nem tudhatja előre. Ennyi erővel senki ne vállaljon semmilyen állatot, mert lehet, hogy holnapután elüti egy busz ..
2020. okt. 6. 08:51
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
#19, Így van, nem tudhatja, de számolnia kell vele. Én nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, ahol megválnék a szőrgombócomtól, de nem mindenki van ezzel így. Pont, ahogy a példáim is mutatják. Ez egy döntés.
2020. okt. 6. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!