Szerintetek tartsak macskát vagy ne?
Jajj nagyon köszi :D.
csak interneten láttam sokan kiosztottak pár embert akik a saját szobájukban tartanák a cicust. Pedig a szoba attól még lehet nagy nem? Enyém például egész nagy. Akkor csak éjszaka meg kell szoknia és nem lesz gond :).
Jövőhéten keresek akkor egy cicát és elhozom azt lesz végre társam :D.
Hááát őő éjszaka azért tombolt, mert olyat bizony szoktak csinálni. Éjszakai ragadozó, rémlik? Ha nem is éjszaka, de hajnali 4-5 körül indul a móka. Még az idős macskák is szokták csinálni, nem csak a fiatalok. Az enyém is az ágyamon alszik mellettem, de hajnal 4-kor felébreszt, minden egyes áldott nap :)
A jó hír, hogy ezt (1) meg lehet valamennyire szokni (2) valamelyest alkalmazkodik a Te ritmusodhoz, de ebből azért lesz még feszültség :)
"hogy dolgokat vegyek neki." Csak jó minőségű kaja kell, meg tiszta víz, alom. A legtöbb macskajáték pénzkidobásnak bizonyul :) Lakásban tartott macskához max kaparófa/macskavár kell, azért az hasznos tud lenni, ha elfogadja.
Azzal azonban nem tudok mit kezdeni, hogy "persze napközben kiengedem a lakásba csak éjszaka nem." Mert hidd el, ha ki akar menni, olyan műsort csinál neked, hogy ki fogod engedni. Persze lehet hogy egy idő után megszokja, de nem 2 nap alatt.
Másrészt éjszakára behozod a szobádba a kaját és a macska WC-t? Egyiket a szoba egyik sarkába, a másikat a másikba? Vagy hogy?
Bár a benti-kinti macska viták felérnek egy vallásháborúval, azért a szobában tartott cica már nálam is kiverné a biztosítékot. Egy macskának szabadban többszáz négyzetméter a saját territóriuma és többezer négyzetméter a vadászterülete.
Addig olvastam, hogy "mégse akarok nagy felelősség"
Ne! Kérlek NE!
8...nem azt irtam.
Átirtad a szavaimat.
Azt irtam.mégse akarok cicát
nagy felelősség e nekem
kettő teljesen más!
Nem tudom még mennyire lenne nagy felelősség e és mivel jár.
Mégse akarok cicát meg néha eljön a félelmek miatt de hamar elszáll. Miért ne! magyarázd meg kérlek ne csak nene!!!
Azért mert nem vagy magadban biztos, és egy élőlényröl beszélünk. Ha menet közben gondolod meg magad akkor már nincs visszaút, de mégsem fogsz vele úgy törődni. Ne adj isten túl adsz rajta.
Nem azt mondom, hogy soha ne legyen macskád. De még ne, várj legalább pár hónapot. Gondolkozz rajta stb.
Én pl fejben már 2x össze raktam egy akváriumot, össze írtam miből mennyit hogyan stb.
De mindig elbizonytalanodok, és inkább nem kockázatok, hogy később nyűg legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!