Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet a cica baja?

Mi lehet a cica baja?

Figyelt kérdés
A macskánk nőstény kb másfél éves álla alatt bal oldalon van egy kemény dudor. Én a mandulája körül saccolnám,de nem biztos. Megnéztem se horzsolást se semmilyen külső sérülésre utaló jelet nem láttam. Nem láttam rajta hogy fájna neki, simán hagyta hogy megnézzem. Nem rég vettük észre nem tudtam még igazán megfigyelni a viselkedését, de eddig nem vettem észre változást, se nehéz légzés, se köhögés, de azért aggódom érte. Mikor észrevettük békésen feküdt és dorombolt. Falun lakunk el szoktak mászkálni a cicák szóval bármi történhetett. Tudjátok mi lehet?

2020. okt. 4. 23:06
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Orvos csípte meg
2020. okt. 4. 23:08
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Vidd dokihoz. Egyébkent bárki feljelenthetne azért mert a macskádat nem tartod a saját telkeden belül.
2020. okt. 4. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet ilyen féreg amitre nem hat a féreghajtó.
2020. okt. 4. 23:11
 4/9 anonim ***** válasza:
A macska kinti benti állat vagy benti.
2020. okt. 4. 23:21
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Persze hogy aggódsz érte,ez lenne a normális. Vidd orvoshoz.

És attól hogy falun laksz még bent kell tartanod a macskádat. Ez az ő és a környezete érdekét is szolgálja.

Ivartalanítva van?

2020. okt. 4. 23:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csipes, lehet zsircsomo, lehet daganat, ugy kb barmi. Orvosnak kene megmutatni.
2020. okt. 4. 23:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Orvos, más nem tud segíteni rajta...

Nekem is kinti cicáim vannak, igaz be is jöhetnek, de nem akarnak, éjszakára viszont szigorúan bent vannak, vagy télen korábban is, ha már sötét van. Tudom, hogy éjszakai vadász, de így, hogy nem tapasztalták meg az ízét, így nappal sem mennek csak a kertbe.

Nekem is volt, hogy elkapott valamit, volt egy dudor szerű rajta, a miénkkel az volt, hogy megütötte magát, vagy leesett valahonnan és begyulladt. Kapott egy injekciót, gyógyszer kapta pár napig, amit a doki írt és rendbe jött.

A bentinél is előfordulhat...akár egy cipőn be lehet vinni a vírust... orvos mondta. Igaz, az enyémek oltva vannak, így a legtöbb macska kórtól védve vannak.

2020. okt. 7. 23:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem vittük el, mert pár nap alatt eltűnt, nem tudom mi lehetett. Teljesen jól van már. Még nincs ivartalanítva, de már kértünk neki időpontot, be van oltva. Ahol mi élünk ott elfogadott, hogy a macskák jönnek-mennek. Nem is tudom egy macskát hogyan lehet egy területen tartani - ha nem lakás - olyan rafináltak, mindent kitalának, hogy elérjék a céljuk.
2020. nov. 28. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Macskabiztos kerites, vagy kifuto, ezeket szoktak alkalmazni. Viszont ezek koltsegesek, ezert en inkabb bent tartom,forgalmas ut mellett lakunk, kint nem lenne biztonsagban a cicam.
2020. nov. 28. 21:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!