Hogy állapítja meg az állatorvos egy cicáról, hogy süket?
Befogadott utcacica, kicsi még (7-8 hónap körül lehet). Eredetileg csak az udvarig akartam behozni, mert nekem van egy felnőtt szobacicám és nem akartam stresszelni. Később kezdtem észrevenni, hogy nem nagyon megy a cica semerre, elvan a kis világában a kamrában, ahol helyet csináltam neki, még az udvart sem fedezi fel. Akkor él ha én ott vagyok, hozzám bújik, le sem szakad rólam. Így aztán bejött a lakásba, ahol méginkább kiütközött, hogy egyáltalán nem hagyatkozik a hallására. Csettintésre, tapsolásra nem reagál, műanyag üveget nyomtam össze a füle mellett, sört bontottam, porszívóztam (a másik macskám retteg a porszívótól), kukásautó/zenélő autó ment el a ház előtt amik igen hangosak és semmi, csak a bújás. Illetve nagyon sokat, hangosan, és élesen nyávog.
Voltunk már orvosnál vele még akkor amikor kint lakott, fülatkával kezeltük. Akkor sem hallott jól, de ott még azt hittem a fertőzés miatt, ezért nem is említettem az orvosnak különösebben.
Mit csinál ilyenkor egy orvos, hogy tudja megállapítani a dolgot? Ha tényleg süket, van esély, hogy helyrehozzák? Mennyibe kerülhet a vizsgálat?
Istenem...
De jó ember vagy.
Így látatlanban is szeretlek.
Minden jót nektek.
Nagyon cuki vag@!
Mi van a cicaval? Olelgesd meg!
Jól van, köszönjük a kérdést. Esedékes az ivartalanítás, mert jelölgetni kezdett a drágám... :D
Nem hall, de ez semmiben sem zavarja, még elevenebb is, mint a másik cicám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!