Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Hogyan tudnám leszoktatni a macskát arról hogy az étkezőasztalt használja fekhelynek?

Figyelt kérdés
Fél éves a kandúrom, de nem akarha megtanulni hogy az asztal az neki tabu. Mikor főzök ott van velem de ahogy hátat fordítok már az asztalon van. Ha kizárom a konyhából akkor pedig jó hangosan nyávog. Próbáltam már határozott nemmel, néha picit rásuhintottam a fenekére de sehogy se érti. Kinek mi vált be?
2020. szept. 13. 08:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%
Vizes spricc
2020. szept. 13. 09:14
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

Még egy szavazat a vizes lespriccelésre.

Amikor felugrik, hirtelen lespricceled vízzel - ne félj, hamar megtanulja, hogy nem szabad ott lenni :-)

2020. szept. 13. 09:17
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha látod, hogy ugrana fel, akkor tapsolj, csapj zajt. Én azt vettem észre, hogy eléggé kizökkenti az én cicámat abból, amit csinál/ni készül. Vagy a vizes spricc, az is működik néha,bár van mikor csak néz rám...
2020. szept. 13. 09:36
 4/17 anonim ***** válasza:
76%

Alufólia az asztal szélére. Azt nem szereti, zavarja a mancsát.

Plusz, a macskát nem tiltással neveljük, hanem ha valamire nemet mondok, alternatívát kínálok helyette. Esetedben ideális lenne elhelyezni a konyhában egy macskafát, vagy kinevezni egy polcot, amire felmehet: letiltod az asztalról, de kínálsz helyette mást, amit szabad, és ahonnan ugyanolyan szuperül látja, mit csináltok.

(Macskával ugyanez az eljárás mindennél kb, ha bútort kapar, akkor mellé megy a kaparófa, ha nem akarod, hogy ágyban aludjon, akkor mellé a fekhely...)

2020. szept. 13. 09:39
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk is bevált a vizes spricc. Nagyon hamar megtanulta, hogy nem szabad, és azóta csak szeretgetjük egymást (vagy 10 éve).
2020. szept. 13. 10:09
 6/17 anonim ***** válasza:
67%
Mégegy pont a vizes fújós flakon mellett. Egy permetező flakont vagy vízipisztolyt jó ilyesmire használni, kis mennyiség és célozni lehet vele. Nem áztatja el, csak utálja.
2020. szept. 13. 10:21
 7/17 anonim ***** válasza:
83%
nálunk is bepróbálkozott a most 4 hónapos kis caros. de neki elég volt a határozott NEM. és az, hogy tapsoltam egyet a tenyeremmel.
2020. szept. 13. 10:48
 8/17 anonim ***** válasza:
47%
3-as, 8-as, az is jó :-)
2020. szept. 13. 11:02
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy en is a vizes es tapsolos megoldast alkalmaztam, es ugyan a macska a jelenletemben nem ugrik fel az asztalra, de amint kiteszem a labam a konyhabol, azonnal menne fel. Vegulis, ez is fel siker, de a megoldas az lett, hogy az ajtot allandoan zarva tartjuk, ha nem vagyunk bent.
2020. szept. 13. 11:51
 10/17 anonim ***** válasza:
12%
Telibe kell verni, ahányszor próbálkozik. Garantáltan harmadjára nem akar felmenni. Rosszul lehet lenni, de akkor is ez az egy opció ami működik akkor is, ha nincs jelen a gazdi.
2020. szept. 13. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!