Cicám stresszes, tovább szeretném adni bővebben lent?
Figyelt kérdés
Van 5 cica egy házban ebből az egyik az "enyém", mentett cica 8 éves. A többi cica nagyon stresszeli, fél, egy helyben fekszik egésznap, nem mászkál. Nem jön ki a többi cicával, verekednek, fújnak egymásra. Nagyon szeretem ezt a cicát, szinte vele nőttem fel, viszont nem tudom tovább nézni ahogy félelemben él. Tovább adnám egy szerető gazdának, viszont amint ezt említettem anyámnak, megsértődött és megvádolt azzal, hogy én az utcára dobnám, hát most szokta meg a környezetet. Szeretném meggyőzni anyámat, mert itt most egy életről van szó és nem arról, hogy jókedvből adnám tovább. Nincsenek jól tartva (evés, ivás, alom van), nincs velük törődve, én az egyetem miatt szinte soha nem vagyok itthon, plusz allergiás vagyok, folyamatosan tüsszögók tőlük, nehezen tudok velük törődni, játszani, pedig nagyon szeretnék. Alig tudom rá venni anyámat, hogy ne üssön rájuk, mert ettől csak félnek. Szeretnék mindnek jobb életet, de már úgy érzem az én cicáméról sem dönthetek. Egyszerűen tanácstalan vagyok.2020. aug. 14. 21:25
2/4 anonim válasza:
Vagyis inkább kinti-bentiek? :) Mert ha igen, akkor mondhatod, hogy elszoktek, vagy szimplán nem jöttek haza, lett velük valami
3/4 anonim válasza:
Ha van ismerősöd, barátod aki tud segíteni, értesítsd. Vagy magyarázd el anyádnak a helyes állattartás szabályit. Próbálj hatni rá, ha pedig azt érzed nem megy, keress gazdát/gazdákat (de akkor mindnek).
4/4 anonim válasza:
Annyira szívszorító ezt olvasni! Ezek a cicák szó szerint szenvednek, ha édesanyád még üti is őket. Állatvédő egyesületet kellene felkeresned, mert ha ennyire antiszociálissá váltak a cicák, akkor hiába adnád örökbe bárkinek, valószínűleg nem tudna velük mit kezdeni, nem értené, hogy miért nem barátkoznak.
Nekem is volt stresszes utcáról mentett cicám. Félév kellett hozzá, hogy alkalmassá váljon a gazdisodásra, szerencsére nagyon jó helyre került. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!