Mitévő legyek ebben a helyzetben?
Kertes házban lakunk és van két imádott házi cicánk.
Van hogy bent vannak, de az éjszakát többnyire kint töltik.
Ma a szomszédnő megállított egy szóra, hogy valamit csináljunk a macskákkal mert éjszaka az egyik beugrott náluk a nyitott ablakon és halálra rémült ...
megkért hogy éjszakára csukjam be őket.
Mellékesen megjegyezve mert ha nem és többször beugrik akkor nem akarnak rossz viszonyt de lehet a macska elfog tűnni.
Kérdem én ilyenkor mitévő legyek?
A macska az macska.. Nem kötheted meg sem rakhatod kenelbe..
Említettem nekik milenne ha vennének szúnyoghálót, hát még majdnem neki állt feljebb hogy ő nekik erre nincs most pénzük, más terveik vannak.
🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Biztonság kedvéért, én estére behoznám őket a lakásba. Ha ilyet kijelentene a szomszédom.
Nálunk is a szomszéd cicája mostanában felugrik az ablakba, de nem tud bejönni mert a redőny le van húzva. De amúgy se lenne belőle semmi baj. Szépen kivinnenk a lakásból.
Amúgy nem azért, de mi jogon jelented ki, hogy még ő vegyen szúnyoghàlót. Öregem, nem kicsit vagy pofàtlan... Nem raktad volna zsebre, amit tőlem kapsz :)
Nekem is van 2 cicám, bent. Nem véletlenül. A szomszéd macskája ide hordja nekem (wtf?) a döglött madarakat, a széken alszik, amin reggel kávézok. Bosszant, de nem tud vele mit tenni, értem én.
Amúgy minden évben új garnitúra macskajuk van, nem véletlen.
Szóval:
1) vagy vigyázol a macskáidra és éjszaka bent lesznek,
2) csináltatsz/veszel egy kifutót nekik,
3) ki sem engeded őket,
4) már most keresed a következő macskàidat.
4.
És az a megoldás hogy megfenyegetem a szomszédom?
Teljesen igaza van. Nem neki kellene védekezni, vagy csukott ablaknál aludnia a macskáid miatt.
Tartsd bent őket, vagy ne csodálkozz hogy megunják a szomszédok hogy náluk b4sszák a rezet mindig.
Rendes volt tőle hogy először szólt neked.
Bocsi, kicsit félreértettem. Nem, nem megoldàs, de pofatlannak sem kell lenni.
Keresel kompromisszumot, kész. És mivel a te felelősséged a te macskád, így más nincs, mint te kezeled a helyzetet, nem ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!