Melyik konzerves macskakaját tartod jónak, ami nem is olyan drága?
Én olyat szoktam venni, amilyet szeretnek, nem tudok, ezek mennyire jók, de ők érzik, melyik ízlik jobban. :)
Olcsóbbak közül az enyémek szeretik a rossmanosat meg a sparos Kedvencet, meg a Darlingot, talán ez a legjobb, ami nem drága.
De amiket állateledelesnél lehet kapni olcsóbb fajtákat, azokat is megeszik, szerintem ez a legjobb választás, ha olcsóbbat akarsz venni.
Kicsit drágább a Kitekat, de még az sem annyira, mint mondjuk a Whiskas....
Én ezeket szoktam venni, bár konzervet egyre ritkábban kapnak (rájöttem, hogy annyi kis husit amennyit ők megesznek, kb. ugyanannyiért tudok venni a hentesnél, mint egy középkategóriás konzerv és azt jobban bírják, meg változatosabb is).
Kitekat 220Ft, vagy whiskas 270Ft.
Ritkán kapnak felixet, vagy kippyt, ezek 300Ft-ba kerülnek.
Figyelmeztetlek: Ne éhgyomorra olvasd a hozzászólásomat.
Szóval, a kommersz, médiában reklámozott macska- és kutyatápok (amelyekre nincs ráírva, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas húsból készülnek) két fő alkotóanyaga a következő:
- veszélyes hulladékként kezelt, ezért összegyűjtött (akár oszlásnak indult) dögök, beleértve az elaltatott házikedvencek, illetve tetszőleges betegségben elhullott állatok hulláit is,
- húsipari melléktermékek, azaz minden, ami az állatokból megmarad, miután lenyesték az emberi fogyasztásra alkalmas húst (gyomor, belek, paták, stb).
Szépen összefőzik, ami elpusztítja a baktériumokat, viszont az elpusztult baktériumok termelte toxin bennemarad.
Nyami.
Forrás:
Ann Martin: Food pets die for
Valaki kérdezte itt, miért nincs egér, kutya, stb. ízű macskatáp.
Van. Csak nem írják rá. A belérekott bárány, nyúl, csirke, stb. hús aromáktól (vegyi anyagoktól) még a táp tartalma: döglött kutya, egér, macska, stb.
A legszebb az egészben, hogy az oszlásnak indult dögök hőkezelése minden tápanyagot kiöl a baktériumokkal együtt (marad a toxin), ezért minden tápanyagot, vitamint utólag adnak hozzá, a tartósító szerekkel együtt.
Az így készült protein trutyi steril és szinte zsírmentes. Utóbbit emberi fogyasztásra alkalmatlan zsiradékokkal pótolják (pl. lejárt szavatosságú, ill vendéglátóipari hulladék zsiradékok), illetve a dögtrutyi készítésének az elején lefölözött zsírokkal.
A szinte húst nem is tartalmazó vágóhídi melléktermékek használata miatt az ásványi anyagok egyensúlya a dögprotein löttyben felborul, amit utólag állítanak helyre sacc per kb. ásványi anyagok (pl. foszfor) hozzáadásával.
Az így készült szemetet úgy etetik meg a macskákal, hogy beleraknak valamit, amire azok buknak. Egyik macska a tonhalolajra bukik (ami nagyobb mennyiségben felzabálja a testében az E vitamint, és hiánybetegséget kap), másik másra, de mindegyiket meg lehet fogni valamivel, hogy "boldog tápos macska" legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!