Baj ha a macskáim nem vagy csak nagyon ritkán esznek macska kaját?
Mindenkinél olvasom hogy alutasakosat meg tápot ad a macskának.
Én csirke meg pulykahúst adok nekik. Nyersen vagy főzve. Csak nagyon ritkán kapnak alutasakosat ha nem tudok főzni.
Ez baj? Mellé vitamint kapnak minden másnap.
Bajuk lesz tőle vagy nem kapnak annyi tápanyagot így?
Kb.1.5 kilosak és 4.5 hónaposak. Nem kellene nagyobbnak lenniük?
Ne keverd a nyerset száraztáppal mert az emésztése máshogy történik a kettőnek. Döntsd el melyiket akarod adni és csak azt kapják.
A száraztápok közül pedig nagyon nézd meg melyiket adod, mert a legtöbb az silány 4% "állati származékot" tartalmaz. Ami valóban jó, az a hús árával vetekszik vagy fölötte van.
Dehogy baj! A macska ragadozó, ez lenne a normális. Ezt a vitamin dolgot marketing célból hangoztatják.
Nekem nincs fagyasztóm betárazni. Naponta 2x eszik a macskám, főzőcskézni sincs időm. Egyszerűbb alutasakost adni.
Valahol tudatos döntés is volt, mert a macskák nagyon könnyen addiktálódnak, ha megszoknak egy ételfajtát, nem fogadnak el mást, inkább napokig éheznek.
Mindig házikosztos házimacskára vágytam. (Tudom, fura) Előtte pedigrés, és félperzsa macskáim voltak, borzasztó finnyásak. Nos, babacica imádta a főtt kaját. Aztán pár nap főzés kimaradt, akkor adnom kellet macskaeledelt. Azóta hozzá se nyúl az emberi ételhez.
A lényeg, vigyázz, inkább felváltva add, mert nem tudhatod, mindig lesz-e lehetőséged husit adni nekik!
Száraztáp legyen előttük, azzal kiegészítés a táplálkozásukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!