Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megneznetek a kiscicamat?...

Megneznetek a kiscicamat? Birman macska vagy sziami?

Figyelt kérdés
Ajandekba kaptuk, birman macskanak mondtak, de sok Utana olvasas utan lattam hogy nagyon hasonlit a sziami macskara is. Aki ismeri jol a fajcicakat, Megtudja mondani hogy biztos birman cica e? esetleg nev otletek? nosteny, Emma-Nak volt elnevezve, de nem tetszik.

2020. júl. 26. 14:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
2020. júl. 26. 14:08
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
De ééédes!!! ❤ Uh, nehari, ez nehéz. Hátha valaki jobban ért hozza
2020. júl. 26. 14:14
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Azért tippelek egyet, hátha: talán sziámi
2020. júl. 26. 14:14
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj, nem vagyok szakerto, csak le akartam irni, hogy csodaszep a cicad!
2020. júl. 26. 14:24
 5/12 anonim ***** válasza:
24%

A cicádnak semmi köze a sziámihoz.

[link]

Ő egy sziámi cica. Esetleg thai, de ha nincs törzskönyve, maximum thai/birman jellegű cica lehet. :)

2020. júl. 26. 18:17
 6/12 anonim válasza:
27%
Thai jellegű-Birman keverék. Semmi köze nincs a sziámihoz.
2020. júl. 27. 03:02
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk birmanunk van. Így aztán azt tudom, hogy a képen lévő kedves, mélybarna lábvégű cica biztosan nem birman; mert a birman egyik meghatározóan fontos fajta-jellegzetessége, hogy az összes tapancsán "csuklóig" hófehér a "papucsa".

A képen lévő cica nekem sziáminak tűnik, de azt a fajtát én közelebbről nem ismerem.

2020. aug. 23. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem, miért mondják, hogy nincs köze a sziámihoz. Valaki linkelt egy képet, de nekem nem jeleníti meg.

Az utolsó teljesen jól írja: a birmannak fehérek a mancsai, meg egyébként a szőre is hosszabb, ami már kiskorban is látszik.

Kérdező, a fotódon egy sziámi kiscica van. Hogy mennyire fajtatiszta, ennyiből nyilván nem derül ki, de az biztos, hogy nem birman.

Valaki írta, hogy nem sziámi, hanem thai: erre azt tudnám mondani, hogy igazából hol így, hol úgy hívják ezt a fajtát, illetve van aki a sziámiról az orientál jellegű sziámikra gondol egyből, de amit angolul tipikusan thai catnak hívnak, azt a magyar nyelvben sziáminak mondjuk inkább, stb. Nem egyértelműek az elnevezések, de kvázi ugyanaz az állat.

2020. okt. 1. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:
47%

utolsó: legyünk tisztában a fogalmakkal.

hivatalosan ez a sziámi: [link]

a thai a régi sziámi, a tomzsi verzió. az, hogy rengetegen nem tudják, hogy az thai, nem mentség, ez akkor sem egy sziámi cica. attól, hogy kortenek hívom az almát, mert nem ismerem, még nem lesz az. pont.

2020. okt. 1. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
45%
9es: biztos minden szakkönyvnél és tenyésztőnél te tudod jobban. De legalább Magyarország megmenekült, mert van köztünk egy zseni. "pont" :D
2020. okt. 1. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!