Megneznetek a kiscicamat? Birman macska vagy sziami?
A cicádnak semmi köze a sziámihoz.
Ő egy sziámi cica. Esetleg thai, de ha nincs törzskönyve, maximum thai/birman jellegű cica lehet. :)
Nekünk birmanunk van. Így aztán azt tudom, hogy a képen lévő kedves, mélybarna lábvégű cica biztosan nem birman; mert a birman egyik meghatározóan fontos fajta-jellegzetessége, hogy az összes tapancsán "csuklóig" hófehér a "papucsa".
A képen lévő cica nekem sziáminak tűnik, de azt a fajtát én közelebbről nem ismerem.
Én nem értem, miért mondják, hogy nincs köze a sziámihoz. Valaki linkelt egy képet, de nekem nem jeleníti meg.
Az utolsó teljesen jól írja: a birmannak fehérek a mancsai, meg egyébként a szőre is hosszabb, ami már kiskorban is látszik.
Kérdező, a fotódon egy sziámi kiscica van. Hogy mennyire fajtatiszta, ennyiből nyilván nem derül ki, de az biztos, hogy nem birman.
Valaki írta, hogy nem sziámi, hanem thai: erre azt tudnám mondani, hogy igazából hol így, hol úgy hívják ezt a fajtát, illetve van aki a sziámiról az orientál jellegű sziámikra gondol egyből, de amit angolul tipikusan thai catnak hívnak, azt a magyar nyelvben sziáminak mondjuk inkább, stb. Nem egyértelműek az elnevezések, de kvázi ugyanaz az állat.
utolsó: legyünk tisztában a fogalmakkal.
hivatalosan ez a sziámi: [link]
a thai a régi sziámi, a tomzsi verzió. az, hogy rengetegen nem tudják, hogy az thai, nem mentség, ez akkor sem egy sziámi cica. attól, hogy kortenek hívom az almát, mert nem ismerem, még nem lesz az. pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!