Magára lehet hagyni egy cicát egy hétvégére?
9 hónapos ivartalanított cicám van, akit eddig még nem hagytam egyedül. Egyetemista vagyok, párommal lakom albérletben, és eddig mindig felváltva jártunk haza, hogy valaki mindig legyen a macskával. Most 2,5 hétre elutazott a barátom, és én vállaltam, hogy itt maradok a cicóval, viszont hétvégén (péntek délután-vasárnap délelőtt) szeretném meglátogatni a családot egy másik városban. Augusztusban még 2x lesz ilyen 2 éjszakás nyaralás, ahol egyedül lenne. Kibírja a cica vagy nagyon megviseli? Tapasztalatok? Félek, hogy depressziós lesz vagy történik vele valami.
Sajnos itt nincs ismerős, aki vigyázni tudna a cicára, illetve a rokonokhoz sem tudom vinni. Ha hosszabb távra (1 hét) utazunk el esetleg jövő nyáron, akkor meg állatpanzióra gondoltunk.
Panziókban hatósági előírás a veszettségoltás is, azt egy átlagos benti cica nem kapja meg. Nekünk pl ezért esett ki.
Cicaszitterekre keress rá.
Köszi a válaszokat!
Szomszéd sajnos nincs. Vagyis van, de az összes 70 év feletti, sokszor van hogy a lépcsőházban a saját ajtajukat is nyitva felejtik :/
Most nem fog tetszeni amit mondok, de nekünk pont ezért nincs állatunk, mert az helyhez köt. Vagy viszed magaddal vagy maradsz otthon vagy megoldod. Barátnőmnek is van 2. Mikor elutazott akkor én vigyáztam rájuk, de magamhoz venni én se tudtam őket. Reggel este mentem etetni meg egy kicsit játszani, de nekem is eléggé behatárolta a napjaim. Lehet legközelebb én se fogok ráérni, akkor meg ő is meg lesz lőve.
Szóval a jövőre nézve jobb lesz kigondolni, hogy kire tudod bízni a macsot vagy olyan helyre mentek, ahová magatokkal tudjátok vinni.
Egy hétvégét elvan egyedül, de nem kéne ebből rendszert csinálni. Barátnőm cicái is meg voltak sértődve pár napig, amikor hazajött, kaki-pisi üzenetet is kapott.
Az enyém egy éjszakát kibír, de annál többet nem. Van biztonsági kameránk, azon szoktam nézni. Napközben ha dolgozom csak alszik, de estére összezavarja, ha nem jövök haza, az ajtóban ül/fekszik és vár, nyávog. Plusz neki hiába rakok sok kaját, mert megszokta, hogy kap enni mielőtt megyek és kap enni, mikor jövök, így azt hiszi ha gyorsan mindent befal, akkor hirtelen megjelenek (egyébként simán otthagyja az ételt ha nem éhes, de ha távol vagyok bezabálja, majd szalad az ajtóhoz kiabálni, hátha jövök).
Szóval ha elmentünk hosszabb időre, tesóm jött hozzá aludni.
Simán kibírja.
Mióta élek (21 év) mindig volt/van macskánk, egyiknek sem lett baja attól mert épp nem voltunk otthon.
Legyen étel-ital és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!