Hogyan tegyem számára elviselhetőbbé a hőséget?
12 éves, majdnem 7 kilós ivartalanított nősténycica, szó szerint szenved a hőségtől.
Nem etetem agyon, az utóbbi 2 évben kezdett el hízni, fogalmam sincs, hogy mitől.
Most a forgószék hűvös talpazatán fekszik, és az egész éjszakát ott fogja tölteni. Hűvösebb időben mindig a helyén alszik.
Mi vettünk hűtőmatracot, a dagibb szenvedős cicánk csak azon alszik. Valamilyen zselével van megtöltve, nem kell hűtőzni meg semmi, ahogy a cica/kutya ráfekszik, a nyomástól hűvös. Nem hideg, szóval nem fázik fel, de hűvösebb, mint a padló.
Ha nagyon melegnek érzed a zselét, akkor a leírása szerint csak egy hűvös szobába kell tenni egy fél órára, de amiket neten láttam véleményeket, simán elvan magának.
Köszönöm, ezt a hűtőmatracot nem ismertem.
Enne ő nagyon sokat, még a társa elől is próbálkozik elenni az adagot, de persze azt nem hagyom. Az a baj, hogy nem mozog, csak fekszik egész nap, viszont a másik cicát, aki 13 éves be sem lehet könyörögni, vagy, ha mégis, akkor a lakásban rohangál, ő nincs is elhízva.
Emiatt is érdemes megmutatnu orvosnak. Nálunk egy mentett cicánál hasonló szituban kiderült, hogy patellaficamos, csak annyira jól titkolta, hogy se siminél se mászkánál se ugrásnál nem látszott, nem jelzett. De emiatt volt lustább, emiatt kezdett hízni, a hízás miatt májgondjai lettek; amitől még jobban hízik... alapos kivizsgálás alatt bukott ki, mert először nem is találtak semmit, többedjére került dokihoz, hogy nem igaz, hogy folyton csak hízik, kell, hogy oka legyen.
Szóval mindenképp javaslom az alapos kivizsgálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!