Nőgyógyászati műtétem lesz . Előrelathatólag 4 napot kell bemt lennem, de van egy 9hónapos babam. Hogy tegyem elviselhetőbbé számara ezt az időt? Apuka munka miatt nem tud vele.
Én 5 hónapos, kizárólag szoptatott baba mellől mentem egy kisebb műtétre, és bár nekem csak egy éjszakát kellett a kórházban tölteni, de természetesen a párom maradt otthon a gyerkőccel.
Egyébként ebben a jó időben rengeteget kint lehet lenni, így le lehet kötni a gyerkőcöt.
Közel egy éves volt, amikor volt egy hasi műtétem (sérv és izomösszevarrás). Három hétig el voltam tiltva 5 kg-nál nehezebb dolog emelésétől. Bár a kórházi körülmények miatt én 24 óra után leléptem haza, napokig felülni se tudtam.
A három hétben a férjem és a szüleim felváltva látták el, mert én még a kiságyból se emelhettem ki az akkor 10 kg körüli gyereket, különben szétpattantak volna a varrások. Az első napokban meg szabadságon volt a férjem.
Sőt, a szülésem annyira pechesen sikerült, hogy 3 hétig saját magamat se tudtam ellátni. Férjem kivett szabadságot (az amúgy is járó 5 nap mellé) és az első három hétben a babát és engem is teljes egészében ő látta el. Amihez nem volt kedve/kapacitása, azt külsőssel oldottuk meg. Ha nem volt kedve főzni, akkor rendelt, ha takarítani, akkor hívta a takarítónőt. De a babát ő etette, ő kelt hozzá, ő fürdette, ő foglalkozott vele. Én annyit tudtam csinálni, hogy ha behozta nekem, akkor mellém tette és úgy tudtam vele foglalkozni.
Arra mondjuk senki se gondol, hogy nyilván nem viccből nem tud apuka otthon maradni. Lehet hogy apuka bekefenntarto Irakban, tengerjáró hajón pincér, vagy csak kamionos és nem változtatható a beosztása.
De ha vaak arufeltolto a Tescoban se úgy megy, hogy na figyelj, főnök, akkor most én ki veszek 4 nap szabit, mert előfordulhat, hogy utana nem lesz munkahelye.
4 nap alatt semmi baja nem lesz a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!