Visszamennétek a baba fél éves korában dolgozni? Vagy elítélitek?
A szakmámat úgy kell elképzelni, mint egy otthonról dolgozó gazdasági újságírót, csak valamivel komolyabb szinten.
Jelenleg CSED-en vagyok. A férjem is itthonról dolgozik nagyrészt, ezért arra gondolok, visszamennék dolgozni a gyerek fél éves korában.
Ez azt jelentené, hogy - mivel a GYED maximálva van - a fizetésem jóval több lenne, mint a GYED-em lett volna.
Jutna időm mellette a gyerekre, most se tudom megállni, hogy ne dolgozzak be pár projektbe, szeretem csinálni, a gyereket is el tudom látni a férjemmel közösen.:) Csak szeretnék a munkámért pénzt is kapni.
Nincsenek kötött munkanapok, nem kell bejárni, vagyis akár éjjel is dolgozhatok, ha akarok, de vannak persze határidők. Viszont tele vagyok energiával és ötlettel, és szeretném kihasználni a munkámban.
Ti visszamennétek így dolgozni vagy inkább csak a babára koncentrálnátok 1-2 évig itthon? Lehetnek ennek hátulütői később?
Így simán.
Én úgy mentem vissza 8 hónapos korában dolgozni, hogy napi nyolc órát bent kell lennem, de a férjem eljött gyedre, ő itthon van vele már 2 éve. Én ezt a döntésünket sem bántam meg. Nincs lelkiismeretfurdalásom, megkap a gyerek mindent mind anyagi értelemben, mind figyelemben, szeretetben. Ha úgy érzed, hogy képes vagy rá, akkor hajrá.
3: nem feketén, hanem ingyen, vagyis nem átvernek, hanem szimplán csak hülye vagyok.:)
az a kérdés, hogy nem kellene-e csak a babával foglalkozni. minden ismerősöm azt mondta, jó volt 2 évig kikapcsolni, csak a babával lenni. magam is meglepődtem, hogy mennyire friss az agyam és hogy az életem hasonló maradt a baba előttihez. kicsit bűntudatom van emiatt.
En kulfoldon elek, ahol egyebkent is sajnos csak 6 honap a szulesi szabi. 1-2 honappal meg lehet boviteni, de azt nem fizzetik. Nekem ugy sikerult 7 honapig otthon maradnom, h a ki nem vett szabadsagaim meg kitettek plussz 1 honapot.
Szerencsere jo munkahleyem van es lehet otthonrol is dolgozni. a masik pedig, h a parom rendhagyo muszakban dolgozik, igy amikor nekem be kell mennem az irodaba, akkor o otthon tud lenni a gyerekekkel (ikrek). Ha ezt nem tudtuk volna igy megoldnai, es nem lenne ilyen rugalmas a munkahelyem, akkor biztos nem mentem volna vissza dolgozni 7 honap utan.
Nekem ez igy pont jo, m sokat vagyok a gyerekeimmel, ugyanakkor, neha jo bemenni az irodaba es kicsit kimozdulni otthonrol, m az sem jo, ha az ember allandoan otthon ul a gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!