Benti macskád milyen időközönként hány?
Van egy egy éves ivartalanított perzsa kandúrom, és szerintem elég hányós típus.
Kíváncsi lennék, hogy más macskák mennyit hánynak.
2 éves rövid szőrű csak bent tartott sima házimacska. Tisztálkodási szokásában nincs hiba, hosszan nyalogatja magát minden nap. Szőroldót nem kap, pont azért mert sose volt ilyen jellegű gondja. 🤷🏼♀️ Ő ilyen, vele más okból is szerencsés vagyok. Tök egészséges és más macskákkal ellentétben egyáltalán nem hajlamos a hízásra. Ha soknak érzi, az alutasakost is otthagyja. Költséghatékony macskának hívjuk a háta mögött 😅
Illetve látom írta itt valaki a növényeket. Vannak menta, citromfű növényeim plusz búza direkt a macskának az erkélyen. Napi 5-10 percet rágcsálja, meg is eszi őket. Fogalmam sincs van e köze bármihez.
(3 vagyok)
Hosszú szőrű és nagyon vedlős cicáknál ha havonta 1x- max. 2x hánynak, az normális. Szőroldó pasztát, probiotikumot érdemes lehet adni a cicusnak, esetleg kifejezetten hosszú szőrű cicáknak, perzsáknak való tápra válts át és gyakran fésüld.
Ha havi 2-nél rendszeresen többször hány, akkor viszont érdemes lenne elvinni dokihoz, mert az már valamilyen problémát sejtet és a szervezetét is megterheli a folytonos hányás, a gyomorsav elroncsolhatja a nyelőcsövét és a fogait. Illetve, ha nem szőrt hányt akkor is vidd el, mert lappangó betegség, gyomorrontás is lehet, vagy ami rosszabb, hogy összeállt a hasában a szőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!