A szobacicát mennyi időközönként kell oltatni, évente?
Nálunk csak kombi oltása van a benti cicának, veszettség elleni nincs. Talán azért nem javasolta a doki, mert nem érintkezik más cicákkal.
És kérdésre válaszolva, igen, évente kell oltani.
Igen, a veszettség elleni csak akkor fontos ha más állatokkal is érintkezik, nálunk a kutyus miatt volt ajánlott.
De a kombi a legfontosabb, azt évente kell ismètelni :)
5: Ha a kutyát oltjátok veszettség ellen, a macskát miért kell?
Ha védett állatot harap meg veszett, akkor nem fertőződik meg, vagyis nem tudja továbbadni. A veszettség pedig nyállal (harapás útján) terjed.
Persze más ha kinti, vagy kijáró macskáról beszélünk, de ha benti és csak a te oltott kutyáddal (esetleg ismerősök oltott kutyáival) találkozik, felesleges veszettség ellen oltani
6-os!
Igaz, nem fejtettem ki teljesen a dolgokat, de gondoltam a kérdés szempontjàból lényegtelen is. A kutyus később is érkezett és az immunizálás közepén volt, mikor hozzánk került (vagyis majd egy hónap lett volna a veszettség elleniéig). A doki javaslatára a macskát biztos, ami biztos oltottuk. Így végül ő is sétálgathat a kis barátnőjèvel. :)
#5ös voltam.
Köszi a válaszokat!
És az immunizálás az hogy működik?
Itt van egy ajánlott menetrend pici tájékoztatóval. De első alkalommal a dokitok is tart egy “kiselőadást” :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!