Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szeret a macskám?

Szeret a macskám?

Figyelt kérdés
2010. aug. 1. 20:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
azt csak te tudod de ha kedves vagy vele játszol vele akkor tuti szeret
2010. nov. 27. 19:05
 22/30 anonim ***** válasza:
32%

Ez csak rajtad áll. A macska természete csak 50%-ban örökölt. A maradék 50% tanult, azzal gazdálkodhatsz. Ez az 50% elég ahhoz, hogy bármelyik macskából szerető cicát nevelj.

Csak a macskák szeretetéért érdemes küzdeni. Ellenben a kutya szeretete legenda, a falkaállat alázata a falkavezér előtt, és félelme a falkából kitaszíttatástól. A kutya "szeretete" nem személynek szól, hanem a falkavezéri pozíciónak, akárki töltse is be.

100+ éve állapították ezt meg egy kísérletben, ahol "gazdik" véresre veréssel betörtek ebeket, majd továbbra is kizárólag csak válogatott kínzásoknak vetették őket alá. Pl. a gazdájuk saját kezűleg nyomta ki a kutya szemét. És a kutya továbbra is alázatosan törleszkedett a gazdájához. Miért? Nem szeretetből, vagy bizalomból. Hanem puszta alázatból. A génjeibe van írva, hogy a falka nélkül el van veszve.

A macska gánjeibe ennek az ellenkezője van írva. Ha ennek ellenére megszerzed a szerettét, az valódi érték. Nekem sikerült ddig minden macskánál.

2010. nov. 28. 03:22
 23/30 anonim ***** válasza:
Ja, a macskatermészet 50%-ban örökölt voltát szintén több évtizede mutatták ki egy kísérletben. Több generáción át labor kísérletekhez macskák közül válogatták ki a legvadabbakat és a legszelídebbeket. Egymással, és a másik csoport tagjaival is keresztezték őket, és az utódaik felét szocializálták, a másik felét nem. Azt az eredményt kapták, hogy szelíd szülők szocializálatlan utódai pontosan ugyanolyan arányban voltak szelídek, mint a vad szülők szocializált utódai. Tehát a szocializáció hatása pontosan azonos volt a genetikai örökséggel. (A két szélsőség az elvártaknak megfelelően szelíd szülők szocializált utódai, és vad szülők szocializálatlan utódai voltak).
2010. nov. 28. 03:47
 24/30 alev válasza:

Macskák nem tudnak szeretni senkit szerintem"

na ez a nem igaz!!

Mert nekem is van 1 cicám és nem azt venném észre hogy utálna.

és már nem tudom h ki írta h a macskák hűtlenek sztem meg nem hűtlenek.lehet neki hűtlen volt de a macskák tudnak szeretni!Élő példavagyok rá.

mert igen etetem is simogatom is és ő viszonozza dorombol odabújik hozzám szval azért...és szerintem ha ódabújik hozzád akkor biztos h szeret♥

2010. nov. 28. 09:30
 25/30 anonim válasza:

A macskák gondolkodása dimenziókkal egyszerűbb az emberénél.

A kutya is sokkal "okosabb" nála.

A macskánál hajlamosak vagyunk a viselkedésébe emberi érzelmeket belemagyarázni, de valójában sokkal egyszerűbb a gondolkodása.

Abban az értelemben szerethet téged, hogy meg tud szokni, meg tud bízni benned (nem tekint idegennek és nem tart tőled), örülhet a szolgáltatásaidnak (szórakoztatod a társaságoddal, eteted, símogatod), de nem fog egy olyan szeretet kialakulni benne, mint amilyen például egy kutyánál ki tud.

2010. nov. 28. 19:38
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy te tévedsz.

Hetente hazajárós voltam évekig, és a macskám, amelyik egész héten alig dugta haza az orrát, péntekenként napjában hússzor ellenőrizte, hogy nem jöttem-e már haza. Amint meglátott, dorombolva rohant hozzám. Pedig ez a macska idősen került hozzám, és az addigi életét félvadan töltötte.

Mostani macskám mindaddig nyugtalan, amíg nincs együtt az egész család. Ha cihelődünk valahová, már rákezdi a monológját. Mikor egész hétvégén távol voltunk a fiammal, a nejem nem tudott aludni tőle, mert végignyávogta az egész éjszakát. Ennyit a buta, ösztönös macskáról.

2010. nov. 28. 20:10
 27/30 anonim ***** válasza:
Ehhhhhhhhh srácok, a macskák nem buták és nem hálátlanok. Fenséges lények, és van bennük valami természetfeletti. A kutya a tipikus hűséges és feltétel nélkül szerető lény. A macska meg egyszerűen elég intelligens ahhoz hogy leszarjon titeket. :)
2011. márc. 14. 20:02
 28/30 Lee Sung Hyo válasza:
7 macskánk volt. (Vagy még több, de hirtelen ennyi ugrik be) és mindegyik szeret/szeretett minket. :) Aki azt mondja, hogy a macskák csak kihasználják az embert, ne haragudjanak meg, de idióták.
2011. máj. 30. 21:47
 29/30 anonim ***** válasza:
Jó, én nem tudom, látom a vitát..hát nekem volt/van is rengeteg kutyám és macskám is. Mindegyiket szeretem nagyon és még soha nem gondolkoztam azon hogy esetleg valamelyik ne szeretne. Jó, a macskák erősebb egyéniségek, vagyis vannak közöttük nagyon önfejűek, a kutyák kevésbé ilyenek de attól függetlenül szerintem szerethetőek mindketten és nem kéne szidni őket:( Még így is az állatok sokkal emberibbek tudnak lenni, mint néhány "ember". Ha normálisan bánsz velük, nem utálnak téged - ez az embertársainkról sajnos nem mondható el!
2011. jún. 13. 01:48
 30/30 anonim válasza:

Nem csak a kutya vár iskola után. A macska ugyan úgy jön elém, amikor hazaérek. Viszont az igaz, hogy míg a kutyánál nem, a macskánál természettfüggő, mennyire ragaszkodik.

:)

2023. jan. 5. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!