Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért lehet ez? Lehet baja?

Miért lehet ez? Lehet baja?

Figyelt kérdés
Körülbelül 5-6 hetes a kiscica. A tesója már eszik macskatápot ő azonban nem ezért kisebb is. Tejet viszont iszik, és az anyja még szoptatja.
2020. jún. 12. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudjuk mennyire lestrapált az anya, nem tudjuk, hogy a kölyöknek van-e problémája... Mivel ott az "és" szó, ezek szerint tejet adsz neki? Ha így van, ne adj neki, mert a kölyök életébe kerülhet. Tehén tej tilos! Lehet, hogy pont ezért maradt vissza a fejlődésben szegény.
2020. jún. 12. 20:02
 2/6 anonim ***** válasza:

A tej mindig vitát szül. Nem minden cica laktózérzékeny és az embernek sem kéne állítólag tejet inni, mégis évezredek óta isszuk gond nélkül.

A gyengébb, későbbi születésű cica visszamaradt a fejlődésben. 6 hetesen soknak a junior táp is kemény, mert esetleg meg sincs minden rágáshoz szükséges foga, vizezni kell nekik! Az enyém csak 9 hetesen ette szárazon, addig próbálkozott, de ott hagyta mert nem bírt vele! Puha, natúr főtt husit adj neki vagy konzervet, azzal fel lehet fejleszteni! Lehet akár válogatós is, de a kicsik inkább gyengék elrágni!

2020. jún. 13. 15:40
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 Nem a tejről, meg a laktózról van szó, hanem arról, hogy 5-6 hetes macskának tilos adni. Túl pici hozzá és kiszáradásos hasmenést okozhat (a konzerv is). Pont úgy, mint az össze-vissza etetés. Nem kellett volna vissza maradnia a fejlődésben, ha az anya nem lenne lestrapált és minden tápanyagot megkapna a kölyök. Ha x kölyökből 1 lemarad, akkor valami nem oké, mert normál esetben az összes kölyöknek kb ugyan akkorának kell lennie. Csak vizezett tápot szabad még adni, az anyatej mellett.
2020. jún. 13. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Születésem óta neveltem fel nem egy macskát, szülést vezettem le, volt hogy 11 kicsi volt (több befogadott a cicamamihoz). Mindig van 1-2 utolsó szülött, aki plusz törődést igényel! Akit oda kell tenni szopizni, pluszban/külön etetni. Soha egyik sem halt meg, csak születés után 1-2 nappal volt haláleset, mert túl gyenge volt a kicsi. Ha nem megy a hasa a tejtől, nem puffad, ihatja kb. 1 hónapos kortól, ha igen akkor laktózmentest. Az egyik legjobb szerves kalcium forrás, ellentétben a drága tápszerekkel, amik szervetlenül tartalmazzák. Ezért írtam, hogy vitatéma. :) Nálam jobban fejlődött az az alom, ahol utánajártam és adtam tejecskét! A gagyi konzervben a szentjánoskenyérliszt és főleg az aszpikoláshoz használt xantángumi okoz súlyos hasmenést, nem a hús egy húsevő állatban.. 6 hetesnek már hozza a mami a gyíkot, szöcskét! Xantángumit nem hoz, a tejecskéhez hívja a kicsiket..
2020. jún. 13. 16:14
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 Azzal nem állok le vitázni, aki millió macskát hagyott szaporodni és szenvedtetni...Tejre semmi szüksége egy macskának, ez alap. Lehet adni, de nem olyan korban, ahol azt érheted el vele, hogy kiszárad a fosástól, vagy az anyát pánikoltatod be a más állagú és szagú macskaszarral. Megfelelő minőségű macskatápot kell adni, mert ilyenkor van szükségük a legtöbb tápanyagra. Ha nem eszi, vizezni. Ennyi.
2020. jún. 13. 16:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Ehhez annyit azért hozzáfűznék, hogy hiába isszuk a tejet olyan régóta, a mostani nyugdíjasoknak kb ugyanazok a betegségeik, nem véletlenül. Nem feltétlen kéne ezeknek a betegségeknek jelen lenniük, mind táplálkozásból ered, tudatlanságból. Nem vagyok vegán, de olvastam rengeteg kutatásról, amit az utóbbi évek alatt végeztek, és kiterjednek a növényi eredetű és az állati eredetű ételekre is, mint pl a tej. Sok olyan ember és állat van aki issza és nem okoz semmi kellemetlenséget, viszont ennél jóval több az olyan, akiknél komoly problémákhoz vezet évek alatt. Csak gondoljatok bele abba, hogy a macska mégis hogyan lenne képes magától tehéntejhez vagy bármi másik állat tejéhez hozzájutni? Ha egy kiscicát befogad egy kutyamama és tőle szopizik az megint más. De egy olyan állat tejét itatni velük amihez kizárt, hogy a valós életben magától hozzá tudna jutni az nincs rendben, természetellenes. Tej és tej között hatalmas különbségek vannak, és nem a laktóztartalmuk miatt.

Nem vitatkozni jöttem!

Az jó, ha az anyacica még eteti, mellé állatorvostól kérj tanácsot, nézze meg őket, és mondja el ő, hogy mit javasol mit egyen, a kisebb cicának mi tenne jót.

2020. jún. 13. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!