Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cicák össze szoktatása?

Cicák össze szoktatása?

Figyelt kérdés
Van két 8-9 hónapos ivartalanított kandúr cicám. Kb. 10 hetesen kerültek hozzám. Most kaptam egy 8 hetes kis kandúrkát. Két napja van nálam, a kicsi remekül érzi magát. Barátságos, bújós cica. Odáig jutottunk az ismerkedésben, hogy a hordozóban van a kicsi, a nagyok így táthatják (amúgy külön szobában van). Az egyik nagy érdeklődve nézi, annyira nem ellenkezik, de a másik az csak fúj és morog a kicsire. Hogyan tovább? Mennyi idő kellhet nekik hogy megszokják? Meg fogják szokni? Mikor engedjem ki a kicsit hogy találkozhassanak? Nem szeretném ha a nagy neki menne.
2020. jún. 8. 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyugi, meg fogják egymást szokni. Énis a nagy fekete kandúr macskám mellé hoztam egy kis fehéret, eleinte ők is morogtak egymásra, a pici nagyon félt is tőle. Emellett ott volt a kutyám is. Én amit csináltam, hogy sokszor mutattam nekik a kiscicát, közben simogattam őket egyszerre és vigyáztam azért nehogy neki menjen. Kis apró lépésekben kell őket egymással meg ismertetni, és végül én elengedtem a fehéret szabadra. Egyik sem bántotta. Csak az indulás nehéz, utána már helyre jön a dolog ne aggódj
2020. jún. 8. 10:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Nàlunk egy hét kellett az össze barátkozáshoz. Addig a nagyobb kissé antiszoc. macskám fújt, morgott a kicsire.
2020. jún. 8. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk úgy szokták össze hogy:

Saját tálukba kaptak enni ugye meg kapnak. Mindig egyre közelebb raktam a tálakat volt hogy ki cseréltem hogy azoknál egymás illatát és a kajával össze kapcsolták. Először annyira utaltak egymást hogy külön a ház egyik másik végébe voltak. Aztán neten ezt olvastam és most sülve főve együtt vannak.

2020. jún. 8. 18:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Külön szobában van a kicsi. Az ajtó alatt a nagyok szoktak beszagolgatni, a nagyokat néha bezárom egy másik szobába és akkor a kicsi szaladgál a lakásban. Remélem így a szagokat szokják. A kicsit néha berakom a hordózba és kirakom a nagyok mellé. Fújnak, morognak a nagyok, bár talán mintha nem annyira intenzíven mint elsőre. Viszont egyszer a kicsi majdnem kislisszolt az ajtón, ott voltak a nagyok, de nem neki mentek hanem szétrebbentek mintha félnének. Lehet hogy ha kiengedném a kicsit nem is bántanák?
2020. jún. 10. 11:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!