Mitől pusztulhatott el a cicám?
Idén lett 1 éves a cicusunk,csak fél éve volt nálunk,azelőtt 4 különböző helyen élt,szegénynek hányattatott sorsa volt,tesóját kutyák szabdalták szét,őt átdobták egy kerítésen,a lába el is tört egyszer,visszaforrt neki,csak rosszul (akkor még nem volt nálunk).Mióta nálunk van,szerettük,mindent megadtunk neki,ivartalanítottuk,az állatorvosnál elkaphatott vmi fertőzést,de azóta már töbször is jött az állatorvos,kenegettük a bőrét,és kb. 1-2 hónapja úgy nézett ki,minden rendben van vele,egészséges szőr,bár egész nap aludt,de talán csak a nagy meleg miatt.Volt,hogy nagyon lihegett minden ok nélkül,de mivel ez csak néhányszor volt,nem tulajdonítottunk jelentőséget neki.Ma reggel nagyon sokat evett,hozzáfért a konzervhúshoz,és az egészet megette,de máskor is volt már ilyen,de ez lehetne a probléma forrása?Fél órával halála előtt még láttam,egyet nyávogott,majd átment a kertbe,fél óra múlva kimeredt testtel feküdt szegény.:( Nem tudom,cicák szoktak.e szívrohamot kapni,de ez olyan volt,mintha...semmi külsérelmi nyom nem volt,gondoltunk mérgezésre,kajára...De nem járt el a háztól soha,nálunk nem hiszem,hogy bármi mérgezőhöz hozzájuthatott volna...
Annyira szerette az egész család,mindenki megsiratta,nagyon különleges kis lény volt,akitől sok szeretetet kaptunk,és mi is adtunk neki.
Nem,elástuk szegényt a kertben azonnal,nem bírtunk ránézni már úgy...:(
Egyébként olyat is hallottam,hogy lehet,bélcsavarodása volt...
Köszönöm kedves szavaitokat.
A konzerv frissen volt felbontva,úgyhogy nem hiszem,hogy annak a minőségével lehetett gond.Csak hát az egészet befalta...Pedig kapott mindig rendesen enni.
Nagyon sajnálom a cicádat!Az én cicám is meghalt csütörtökön!Hasonló tünete volt mint a tiédnek csak az én cicám nem tudott enni és inni.Sajnos sokat csavargot és 3hét múlva jött haza és akkor semmi baja nem volt.Evett és ivott jól volt.Aztán hirtelen kezdet rosszul lenni.Szerdán már semmit nem evett és egész nap aludt és fogyott szegény.Csütörtökön délután kezdet nagyon rosszul lenni 3-szor hányt és mintha nehezen vette volna a levegőt pedig nagyon meleg nem volt.És kijöttem hozzá hogy megnézzem és egyszer csak felkelt de eldült és segíteni akartam neki és láttam rajta hogy haldoklik.Már késő lett volna dokihoz vinni.Nagyon nyávogott pár percig és aztán láttuk,hogy meghalt.Anyám temete el és mondta,hogy fekete volt a két szeme.Szörnyű volt.Igaz ő 10éves volt de mi szerintünk megmérgezték mert hirtelen jött neki az egész fájdalom,rosszulét és halál.Nagyon szeretük őt.Mi is megsíratuk.Úgy fogadtuk be a cicát mikor picike volt.Ahol lakunk az utcába ott kocsi alá tették szegényt.
Én sajnos nem tudom miért halt meg a cicád de elég hamar.Szegény cica.Sajnálom!
Én is sajnálom a tiédnek! Az a szomorú,hogy csak ennyi év jutott neki...Élhetett volna még 10 évet,ha nem többet...
De szerintem akkor se szerettük volna meg őt jobban,mint ez alatt a pár hónap alatt.Nagyon szerethető volt,mert előtte alig kapott szeretetet.Hálás volt mindenért.
De sztem az övé nem mérgezés volt.
Szia!Nagyon sajnálom ami a cicáddal történt!
5 évvel ezelőtt nekünk is volr egy cicánk már legalább 6 éve volt velünk. Kinnti-bennti lány cica volt. Minden évben 2x szült 3-4 cicust. 2005-ben aztán egy szeptemberi napon eltünt a cicus. 3 htig nem találtuk sehol. Mondanom sem kell h tesóm még kis korában kapta a cicát és rendkivül ragaszkodott hozzá. Aztán egy este haza jött a 4 kg macskánk majd 1 kg-ra fogyott :(:(:( Nagyon sajnáltuk és rohantunk vele a dokihoz. Az meg összevissza hitegetett h majd renbe jön meg nem lesz semmi baja. Mi meg hetekig ápoltuk minden féle kezelésekre vittük. Aztán vettek tőle vért és iderült h elkapta a macska leukémiát kapott. Persze nem tudták meggyógyítani és emiatt nagyon mérges vagyok az orvosra a mai napig is. NEm a kidobott pénz miatt hanenm, mert hagyta szegény macskát szenvedni akit már mi is félholtan 0,5 kg-ra fogyva vittünk elaltatni. Soha nem felejtem el szegény tekintetét, ahogyan rámnézett mikor beadták neki az altatót. Mintha megköszönte volna mindazt a gondoskodást meg törödést amit a velünk töltött 6 év alatt kapott...:(
Azóta van 2 himalájai perzsa cicánk. Az egyik 5 éve a másik 13 hetes :) Az 5 éves folyton csavarog és tesóm ugyanahoz a szemét dokihoz hordja, de a kicsinek választottam másikat, az talán nem fog hitegetni meg zenvedni hagyni az állatot.
Szép napot
Részvétem a cica miatt. Nekem is meghalt egy cicám az egyik telephelyünkön 2 évesen, macska fertőző betegségben. Állatorvos sem tudott rajta segíteni, nagyon megsirattam, ő is élhetett volna még.
Másik telephelyünkön viszont született 11 kiscica, tündériek! Te jó gazdi vagy, szívesen adnék közülük, ha érdekel. Biztosan segítene vígasztalódni, és a cicának is jó lenne. Nem engedik, hogy ott maradjanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!