Mikor ivartalaníttassam a lánycicámat?
Igazából teljesen mindegy mi mit mondunk, mert van amelyik állatorvos hamarabb is muti, van amelyik csak féléves kora után.
Hívd fel a dokit, és a leghamarabb vidd el.
Mindenképp beszélek majd vele, de még pici.
Arról tudtok valamit, hogy a fejlődésére mikor milyen hatással van, tehát ha fél éves kora előtt vagy utáni lesz ivartalanítva? Illetve mennyire van hatással az egészségére a tüzelés? Úgy tudom, minden egyes tüzelés rövidíti az életét, hajlamosítja az ezzel kapcsolatos betegségekre.
Szerintem nem okoz gondot, ha hamarabb ivartalanítják. 1 kg-os súly felett meg lehet csináltatni. Sok doki, köztük a miénk is azért szeret várni, mert akkor
nagyobbak lesznek az ivarszervek, könnyebb az ivartalanítás, kevesebb az esélye, hogy gond lesz.
Ivartalanított már 3 hónapos kölyköt, nem lett semmi baja, mai napig hozzá járnak, a cica elmúlt 10 éves, semmi gondja.
Sok tenyésztő is ivartalanítás után adja oda a kiscicákat, nem hallottam még ezzel kapcsolatban negatív visszajelzést.
Ha megvárod az első tüzelést sincs gond, kicsit kellemetlen lesz ha nyávogni fog, a miénk fogyott is minimálisat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!