Miért az ágyra végzi a dolgát?
Figyelt kérdés
Van egy mentett cicám. Imádjuk egymást tényleg amit tudok mindent megadok neki és nagyon szeretem. Viszont most ugye a korona virus miatt elvesztettem a munkam es mar egy jo ideje itthon vagyok aminek ő nagyon örül. Viszont hamarosan munkába fogok állni. Tegnap próbanapon voltam és mire hazajöttem az ágyra kakilt. Soha nem csinált ilyet, mindig az alomba végezte a dolgát. Máskor is előfordult már hogyha magára hagytam picit hosszabb ideig akkor az ágyra pisilt. Miért csinálja ezt?2020. máj. 15. 05:02
1/7 anonim válasza:
Néha bekattannak és csinálnak hülyeségeket, én közvetlen utána elvertem a valagát és azóta nem szart be többször.
2/7 anonim válasza:
Nekünk is volt ilyen eset.Ez nem arról szól amit az első ír. A macska így "büntet" téged. Amikor változás van, vagy stressz éri. Sajnos ők így fejezik ezt ki. :-( Lehet kapni cicanyugtatót, ha nagyon rossz a helyzet. De próbálhatsz neki kedveskedni játékkal, kajàval. Szerencsére a mi cicànk már eléggé jól tűri a változásokat, de eleinte nehéz volt egy-két dolog nálunk is.
3/7 anonim válasza:
#2. Egy macska nem büntet, egy kisállatnak nincs agykapacitása ilyen absztrakt dolgokhoz. Új szagoktól vagy éppen az ágyad szagától megzavarodhat és azt hiszi hogy ott van az ürítés helye, ennyi történt.
4/7 anonim válasza:
3, nem jó szót használt a második, de attól még igaza van. Nem büntet, hogy szemèt gazdi elmentél, jól az ágyadra csinálok; hanem megijed, hogy elment a gazdi, itt vagyok egyedül, mi lesz most velem, és ezt a bizonytalanságot próbálja ellensúlyozni azzal, hogy a gazdi illatához a saját jelöléseit keveri, mert az megnyugtatja. Ebből lesz az ágyrakaki, ágyrapisi.
5/7 A kérdező kommentje:
Jaj szegény én meg veszekedtem rá meg egy picit oda is ütöttem a fenekére 😕 Lehet hogy megfogom próbálni ezt a cica nyugtatót mert egyébként sem ártana neki mert rettentően hiperaktív. Volt már cicám de ennyire egyik sem volt durva eset. Egyébként ez hogy néz ki? Tabletta ? Teljesen ártalmatlan rájuk?
2020. máj. 15. 08:08
6/7 anonim válasza:
Nem tabletta, párologtató (úgy néz ki, mint a konnektorba dugható szúnyogirtók), Feliway Classic néven keresd.
7/7 anonim válasza:
A változástól ideges lett, de majd megszokja. De azért az ágyra pisilést-kakilást nem kell engedni, mert ki szeretne ilyen ágyban aludni...? Én sem verném meg, úgysem érti. De pl. amikor az enyém ilyet kezdett csinálni, rátettem a partvist az ágyra, és mivel retteg a partvistól (Nem, nem vertem meg vele, csak utálja, ahogy húzogatom), nem mert felmenni az ágyra, és az alomba végezte a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!