A szomszed felelossegre vonhat, ha a macskam atmegy hozzajuk a dolgat elvegezni?
Ivartalanitott, kint tartott, oltott, fereghajtozott, chipelt macska. A szomszed megtalalt azzal, hogy osszekakilja a kertet, es csinaljak vele valamit.
Kertvarosban lakunk.
Mondtam neki, hogy ne habozzon, nyugodtan kizavarhatja, lespriccelheti vizzel, megijesztheti, szoval emiatt ne aggodjon, de ezen kivul nem tudom, mit tehetnek az o keresere.
Érvényes szabályozás szerint köteles vagy az állataidat telekhatáron belül tartani.
Szóval igen, felelősségre vonhat.
Mit tehetnél? Pl nem engeded az utcán kóborolni. Macskabiztos kerítés, csak hogy a legegyszerűbbet említsem.
Nálunk nagyon agyagos a talaj.
A macskaim nem is tudják elkaparni, inkább atjarnak a szomszéd hoz, ahol van kiskert amit rendszeresen kapalnak.
Nyilván oda járt a macskám a dolgát végezni.
Hiába volt a teraszon almostal nem használták.
Úgyhogy vettem ketzsak homokot,azt a kert végébe leszortam, és látom hogy használják.
Néha almoslapáttal hatramegyek,egy zsákba összeszedem , És kidoom.
Azóta nincs panasz a kaparasra.
Nem tarthatom bent, most nem reszlezetem, de egeszsegugyi okokbol. A foldes megoldast megprobalom. Szerintetek hanyszor uritenek naponta? Mert meg arra gondoltam, hogy reggel es este beengedem a garazsba WC-re, csak az lehet, hogy keves! Nem tudom.
A keritesrol: Kutyabiztos van, ilyen felul gorgos, befele dolos, de valami modot ugyis talal, hogy atmenjen rajta, pl a garazs tetejerol, ami talalkozik a szomszed faval. Nem hiszek a teljesen macskabiztos kerites letezeseben :)
Pedig létezik, csak némi odafigyelést igényel, például a garázs tetejét is macskabiztossá tenni, a fákat megfelelően metszeni...
Kifogást könnyebb találni, mint megoldást, de utóbbi hosszabb tàvon kifizetődőbb!
Az 5-ös válaszadó módszerét próbáld ki.
Te is, szórj ki homokot vagy tedd porhanyóssá a telked egy részét, mondjuk, pl. a szomszéd kerítése közelében vagy mellett. Azzal elérheted, hogy a macskád nem megy át a kerítésen, hanem a Te telkeden végzi el. A macskák homokos, porhanyós talajt keresnek a dolguk végzéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!