A szomszed felelossegre vonhat, ha a macskam atmegy hozzajuk a dolgat elvegezni?
Ivartalanitott, kint tartott, oltott, fereghajtozott, chipelt macska. A szomszed megtalalt azzal, hogy osszekakilja a kertet, es csinaljak vele valamit.
Kertvarosban lakunk.
Mondtam neki, hogy ne habozzon, nyugodtan kizavarhatja, lespriccelheti vizzel, megijesztheti, szoval emiatt ne aggodjon, de ezen kivul nem tudom, mit tehetnek az o keresere.
Senki nem mondta, hogy tartsa bent, csak ne engedje ki a kertjéből.
Létezik amúgy macskakifutó is, szuper találmány, de nyilván, ha a kijutást derogál megakadályozni (màrpedig ha a tetőn megy ki, annyira nem macerás a tetőt elérhetetlenné vagy kellemetlenné tenni pl ragaccsal), akkor arra is lesz kifogás, hogy miért nem passzol a kertbe. :)
Nem köteles bent tartani a házban, viszont köteles olyan körülményeket biztosítani, amikkel megakadályozható az, hogy az állat bárkit is zavarjon. A megfelelő, szökésbiztos kerítés is ebbe tartozik.
Kedves kérdező, én a helyedben a szinte minden ajánlott megoldásra való kifogáskeresés helyett sietnék, amíg a szomszéd nem vesz egy kutyát...azért ugyanis hiába fogsz majd sírni, ha a saját kertjében a saját kutyája kapja el a te átkóborolt macskádat.
Kertvárosban sok macska mászkál, honnan tudja a szomszéd, hogy egyáltalán a te cicád jár oda? Ha meg is oldanád, hogy a tiéd ne tudjon odamenni, amit kétlek, összecsinálná más macska a kertjét. Az ilyesmi együttjár a kertvárosi léttel.
Ami meg a macska benttartását illeti, akinek ilyen ötletei vannak, azt kellene egész életére négy fal közé zárni. A macska nem az ember tulajdona, hanem önálló lény, akinek szabadságra van szüksége. Nekem kettő van, mindkettő kinti-benti, az egyik a nap nagy részét a kanapén tölti, a másik csak enni és szunyókálni jár be. Imád odakint vadászni, rohangálni.
Oké, bocs de én azt sem szeretném, hogy a szomszéd járkáljon át minden nap a kertembe és szedje a macskaszart. Simán csak azt szeretném, hogy ne ide járjon szarni. A saját kutyám után felszedem, meg a macskáim után is takarítom az almot.
Viszont nem azért költök a gyepre minden évben nem keveset, illetve a madáretetőre-itatóra, hogy a szomszéd macskája (aki át se jöhetne hozzám mert nem szabad) kárt tegyen mindenben amit talál.
A rattan bútoraim lepisilése sem jó vicc.
Nálam nem megy ki sem a kutya más telkére, sem a macskáim, így elvárom, hogy az én tulajdonomban se keletkezzen semmilyen anyagi kár azért, mert a szomszéd képtelen megoldani, hogy átjusson.
"Mondtam neki, hogy ne habozzon, nyugodtan kizavarhatja, lespriccelheti vizzel, megijesztheti, szoval emiatt ne aggodjon, de ezen kivul nem tudom, mit tehetnek az o keresere."
Na, ezt mondta nekem is a szomszéd. Hogy oldjam meg. Kergessem el. De nem tudom elkergetni, csak pillanatnyilag. Mert nem alhatok kint, vízipisztollyal a kezemben. Az én esetemet meg bonyolítja az is, hogy a szomszédnak nem egy, hanem 6(!) macskája van. Abból 4 nagyjából az én udvaromon lakik. És nemcsak a gyepet szarják össze, hanem, ha egy új virágtövet ültetek, azonnal felfedezik az friss földet, és összetörik a növényt.
Most ott tartunk, hogy a szomszéd nem áll szóba velem, mert megsértődött, hogy szólni mertem.
És nála az előny, mer biztos abban, hogy sosem fogom bántani az állatait.
Jól van, kedves 28-as, akkor te azt is tartsd tiszteletben, hogy a pitbullom ugyanolyan ragadozó és a tündibündi cicádat nem fogja megtűrni a saját területén(=kertünkben).
Meg egyébként ennyi erővel őt is engedhetném szabadon kószálni az utcán (nem, nem támad emberre, mielőtt ezzel jönnél) és odaszarathatom bárhová, hiszen egy kutyát is legalább olyan kínzás bezárni a házba és korlátozni, mint egy macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!