A mienk nagyon jól viselkedett az első két 5 órás utazásán: végig stresszelt ugyan, de azért már odafelé is kimerészkedett a dobozából rögtön az elején, és az ölünkből bámészkodott végig.
Visszafelé meg már saját ülést választott magának, és azon csücsült, amíg a kalauz be nem dobozoltatta (nagy kegyesen; mivelhogy állítólag 1. osztályon egyáltalán nem lehetne macskának utazni).
Én is utaztattam vonattal a macskámat a Balatonra Pestről, de ha azt veszem, hogy háztól házig mennyi időt töltött el a szállítóban, az is volt kb 4-5 óra. szegénykém szerintem a hangos metrót viselte a legrosszabbul. egy szava sem volt, végig csendben kuporgott a doboz végében, de nem mert jól viselte, hanem mert olyan sokkot kaphatott. életében nem tett meg addig hosszú utat, mivel szobamacska. maximum az állatorvosig vittük a szomszéd paneltömbbe...
szörnyű tortúra ez egy macskának, nem árt tudnod.
2010. júl. 29. 10:18
12/16 anonim válasza:
kedves uccsó elötti, neked mi a fene bajod van a kutyákkal? elárulom, hogy nem mindegyik büdös szőrű, ha rendesen tarják (ha nem az a gazda hibája, és nem a kutyáé) a kutyák száját is kell ápolni, ha ezt elmúlasztják akkor büdös lesz, de egy minimális szájszaga mindenkinek van (az embereknek és macskáknak is) ezért senkit nem érdemes lecseszned. Ráadásul ők azért nyáladzanak/lihegnek, mert szegények hogy a francba hűtsék le magukat máshogy? mert elárulom, hogy nem tudnak izzadni (asszem csak a talpukon). Ja és, én százszor jobban örülök a vonaton egy kutyának, mint egy csapat, izzadt, mosdatlan csövesnek, vagy félmeztelen egyetemistának. Erről ennyit. Nekünk van 2 kutyánk és 1 macskánk is, tehát szó sincs itt "macskarasszizmusról".
2010. júl. 29. 11:02
13/16 anonim válasza:
Utolsó, na haragudj, de tény, hogy a kutyák büdösebbek. apukám rottweilere jól ápolt, jól tartott kutya, nem győzik rá költeni a pénzt és mégis büdi, "kutyaszagú". exemék kutyája szintúgy. szeretem a kutyákat is nagyon, de bizony büdösek. te talán azért nem érzed, mert kutyával laksz és már hozzászokott az orrod.
tényleg nem bántani akarlak!
2010. júl. 29. 11:14
14/16 anonim válasza:
Nekem nincs bajom a kutyákkal, talán nem szeretem annyira, mint a macskákat. Én sem szeretem a csöveseket a vonaton, meg sok huszonéves ki ha én nem "öltözetet". Sokan utálják a macskákat és azért kezdem én meg a kutyákat nem szeretni. Sajnos páromnak is van egy hosszú szőrű 14 éves kis méretű kutyája, aki panelban van. Mindig nyalja falja őt és soha nem mos kezet utána. Úgy csinálja a szendvicset stb... Jobban undorodik az én hajamtól, ami véletlenül leesik a fürdőben vagy a konyhakőre, mint a kutya szőrétől, nem hiszi el hogy hullik a szőre, mindig ott van a konyharuhán is törölközőn és mindenhol. Azt mondja nem büdös a kutya, de szerintem meg rettentő szaga van, ahogy lemegyek a boltba, hazajövök, érzem azt a büdöset. 3 hét múlva születik meg a kisfiunk és hagyja, hogy szaladgáljon a szobában is a kutya, a kutyaszőrtől meg fulladok is, de neki nagyon fontos az a kutya, így viselnem kell, de a gyerekhez nem fog kutyásan hozzányúlni..... Terhesség elött nem volt semmi bajom a kutyákkal... Amióta babát várok azóta csak egyfolytában morog rám a kutya, ha nincs itthon senki csak én....
2010. júl. 29. 11:33
15/16 anonim válasza:
Jó, elismerem, mindegyiknek van egy kis szaga. De nem olyan, hogy már 5 méterről érzed. Nyilván nem úgy utazol, hogy a kutya az orrod alatt liheg, és "bűzölög". Ha igen, akkor kérd meg udvariasan a gazdát, hogy menjenek kicsit arrébb a kutyával mert zavar téged a szag, ennyi. Emiatt nem kell rögtön kutyautállatot csapni, jópár dolgot tudnák mondani, ami miatt sokkal jobb egy kutya mint egy macska, és szintén sokat, hogy a macska miért jobb. DE a macska inkább az otthonülősöknek jó, míg a mozgásigényesebb emberek a kutyát választják, hisz a macska, nem fog elmenni az erdőbe, hogy kilométeres túrákat menjetek.
2010. júl. 29. 18:04
16/16 anonim válasza:
Az enyém a boxban vernyogott, viszont hámhoz, pórázhoz szoktattam, és azzal kiengedtem. Így vígan vonatozgattunk egészen addig, míg nem lett autóm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!