A cicám az alom elé pisil, valakinek van ötlete, hogy miért?
Sziasztok! Nyáron lesz 6 éves az ivartalanított lány cicám. Első pillanattól kezdve szobatiszta volt, ez évekig meg is maradt. Az utóbbi pár hónapban viszont rászokott arra, hogy a bili elé pisil, mégpedig úgy (egyszer rajtakaptam), hogy bemegy a fedett cicawc-be, és csak a fenekét lógatja ki. 3 wc-je van (van mellette még egy cica, vele nincs gond), ezekből egy db sarokwc volt. Megfigyeltem, hogy csak a sarokwc-nél csinálta, ha megcseréltem egy másikkal, akkor is (tehát nem az elhelyezés lehetett a baj), így gondoltam, a formával van gondja - noha nap közben abba is tudott piszkolni, ezt a kivizelést mindig kora reggel, 4 és 6 között csinálja. De inkább kicseréltem a sarok wc-t egy ugyanolyanra, mint a másik kettő. Néhány napig jó is volt, aztán megint az egyik mosdója elé pisilt, ugyanígy hajnalban.
Őszintén nem értem, mi ez a kis rituálé nála, egész nap használja rendesen az almot, csak így hajnalban nem. Most kutyapelenka van a mosdók előtt, de jó lenne, ha találnék más megoldást... Az almok rendszeresen ki vannak takarítva, nagy új dolog nem igazán történt a cicával mostanában, ami megzavarhatta..
Ezek is fedettek? Lehet, hogy jobb lenne egy egyszerű tálca.
Esetleg az orvost is megkérdezném. A cica nem idős. De lehet valami olyan baj, ami ilyet okoz.
Az nem lehet, hogy a másik cica már belecsinált és utána ő már nem használja? Mert ha éjjel csinált bele, azt te nyilván álmodban nem tudod kitakarítani.
Valószínű beteg.
Legalábbis akkor szokott hirtelen változni a vizelési szokás.
Ha nem, akkor legyen két macskának két talcaja.
Ha így tudod2 mikor jár wc re, akkor szoktasd mindegyiket egyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!