Macska fialás jelei?
Igen, nemsokára meglesznek a kiscicák. Egy-két nap lehet még vissza. Írod, "A hasa már már lentebb van ereszkedve, nagyon bújós." és "Folyton követ már 1 hete és az én társaságom keresi..." Ez is jelzésértékű. :)
Amúgy ma, vagy holnap - ha teheted - legyél a közelében. Már a tény, hogy ott vagy is sokat segít neki.
Az is jó, ha az odakészített ládát preferálja. :) Nagyon valószínű abba fog elleni. De ha nem, és te ott vagy beleteheted. Illetve még a kismacskák "kihúzgálásával" is segíthetsz neki. Tudom, ez utóbbi megjegyzésemért meg leszek kövezve... :) Pedig, ha óvatos vagy nem ártasz neki.
No ennyi. Csak segíteni akartam. :)
dellfil
Aztán az állatorvossal beszéltél e már? Mert ha ezeket a tüneteket gyk-n kell kitárgyalni, akkor biztos lehetsz benne, hogy szükség lesz rá. Nem árt, ha megnézi a kicsiket, és az anyàt is, hogy minden rendben kijött e, aminek ki kell, és nincs e egyéb gond. Te laikus szemmel nem ismered fel, hogy minden rendben van e.
És igenis IVARTALANÍTÁS, amint lehetséges lesz a kicsik után. Mert egyrészt így is van elég macska, másrészt meg semmi szükség rá, hogy ilyen hozzáértéssel szaporíts.
Bizonyos "válaszadók" - nincs rájuk találó és NEM sértő kifejezésem - figyelmen kívül hagyták az "Először is legyszi ne írjatok az ivartalanítást mert nem az a kérdés." - kérésedet. Nem véletlen. Jól lehet rugózni rajta, és mehet a szemforgatás ezerrel. A... francba is. :)
dellfil
Nem is az ivartalanításról beszéltem (csak mint jövőbeni opcióról), hanem arról, hogyha azt akarja, hogy a szeretett(?) macskája meg a kicsik is túléljék a kalandot, akkor ahhoz orvosi segítségre lesz szüksége.
Környezetemben is volt ilyen, a miérteket is kimagyarázták, bele se megyek, de mivel a kérdezőhöz hasonlóan fingjuk se volt a macskák vemhességéről, a négy kicsiből három elpusztult, mire hasonlóan kiváló fórumos segítséggel eljutottak odáig, hogy mihez is kéne kezdeni. Pedig ott volt tapasztalt cicamentő segítség (nem én, egy másik ismerős), de távolról kommentekben az kevés.
És még az utolsó sem biztos, hogy túléli, bár neki talán már lehet esélye.
Ezért pofázom az orvost, nem azért, mert rühellem a házi szaporítókat. Azért is, de szerintem egyetlen kommentben sem fröcsögtem, pedig aztán lenne okom, miután a kérdező privátban is megtalált... csak ha már ilyen ügyes volt, akkor nem ártana esélyt adni az életre az anyának is, kicsiknek is. A van egy láda és jé rózsaszín a cicije ehhez kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!