Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mik a jelei annak, ha egy...

Mik a jelei annak, ha egy cica hamarosan szülni fog?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy most majd kapom a savazast, hogy miért nem ivartalanitottam, nem is találok ki semmi kifogást, egyszerűen fogalmam sem volt, hogy ő egy nőstény, lévén, nincs nagy gyakorlatom a macskák nemének megállapításaban. Egyébként ha megszuletnek a kicsit, viszem ivartalanítani, mert nem kell több macska.

De a lényeg és halasan köszönöm, ha valaki képes lesz erre válaszolni, hogy mik a jelek? A hasa már elég nagy es szinte minden pillanatban érezni a kicsik mozgását. Már lomhabb is, inkább egész nap csak pihen.

Vannak konkrét jelek, amikből lehet arra következtetni, hogy szülni fog?

Köszönöm előre is, aki értelmes választ fog adni!

2020. ápr. 13. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Készíts neki elő egy fialló helyet.

Ez lehet egy doboz a sarokban pl.

Egy olyan helyet, ahol nyugodtan tud "szülni"

Vidd oda, nem baj, ha kijön egyből, de legalább tudni fogja, hogy hova fiallhat.

Egyébként elbújthat, és gondolom neked sem hianyzik, hogy kéthetes kiscicákkal jöjjön elő.

Keresi a közelséget vagy inkább visszahúzódó fajta?

2020. ápr. 13. 08:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyugtalanul járkál, mert keresi a megfelelő helyet, ahova "elbújhat", ezt egyébként már napokkal előtte csinálja, és közvetlenül a szülés előtt folyamatosan, és egyre erőteljesebben nyávog.
2020. ápr. 13. 09:07
 3/7 A kérdező kommentje:

A műhelyben alakítottunk ki neki kis kuckot mikor egy éve megmentettuk. Éjjelente ott is alszik egy kiselejtezett fotelben. Tettem már neki ki rongyokkal bélelt ládát (rekeszt), hadd szokja, bár gyanítom a fotel lesz neki a nyerő. Már nem eszek annyit, szerintem a picit talán a gyomrat is nyomhatjak, mert egész fent a bordaknal is érezni a kis mozgásokat. Remélem a hidegfront meghozza a kicsiket, mert szerinte nem élvezi szegény ezt a nagy pocakot cipelni.

Köszönöm nektek, hogy nem oktsttatok ki!!!!

2020. ápr. 13. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták fel alá járkál, nyávog, dagaszt... ha lefekszik ezek után egy helyre és elkezdi kaparni,igazgatni a takarót akkor valószínűleg hamarosan indul a szülés.

(Ez egy személyes véleményem: a cicut amíg meg nem szűl addig ne engedd ki, és szerintem bennt a lakásban hozza világra a piciket, a biztonság kedvéért. :))

2020. ápr. 13. 12:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Utolsó! A műhelybe van bezarva, csak akkor engedem ki nap közben ha én is ott vagyok és tudok rá figyelni, nehogy máshol szüljön meg. Bár magától bement mindig a műhelybe aludni mikor még nem volt terhes, tudja, hogy ott a kaja, ott biztonságban van.
2020. ápr. 13. 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja rendben, értem. :) egészséget a piciknek!
2020. ápr. 13. 20:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A cicijét is figyeld, ha duzzadt, van benne tej, akkor a napokban meg fog szülni.
2020. ápr. 14. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!