Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kóbor kismacskák milyen...

Kóbor kismacskák milyen természetűek?

Figyelt kérdés

Hülye vagyok a cicákhoz, pedig 21/F. Az utcánkban van egy szomszéd család tőlünk 3 házra, hozzájuk került 2 ilyen szürke foltos, cirmos vagy milyen kiscica. Az egyik feszt kimászik a kapujuk alatt, és többnyire a mi szomszédunkban köt ki (vagy nálunk) mert ott adtak neki enni. Haverom szerint azért szokott oda mert egyetlen egyszer megetették. Ez logikus. Ám a cica nagyon pici, nem értek a cicákhoz, de úgy ekkora:

[link] és biztos hogy lány mert egy utcában lakó lány is ölbe vette és mondta hogy az. Próbáltunk játszani vele, a kislabda nem érdekelte, de amikor a botot az aszfalton húzogattuk arra rácsapott, jó volt nézni :)

Picike még, szokott nyávogni, de ezer százalék hogy nem kapott elég kaját mert az ÚTBURKOLATRÓL ette az odaszáradt döglött kisbékákat :S

Amikor simogatom, akkor nekem is dorombol, fejét felszegi, hunyorog, és kerülgeti a lábaimat, meg odadörgölődzik, farkát hegyesen felállítva. Minden érdekli, fűszálak, csiga, bot darabok, növények levelei, tűlevelek, pókháló, bemegy az álló kamion alá, kocsi alá, stb. Ari :) Hagyja magát, nem karmol, nem fúj, kivéve ha a hasa alatt fogom meg és 10 másodpercig viszem a kezemben, ilyenkor kimereszti a hátsó karmait és szeretne épségben földet érni. Azt szeretném tudni általánosságban az ilyen kalandozó cicáról, hogy hogyan tudom hívogatni magamhoz? Ha az ujjaimat mozgatom a földhöz közel, azt hiszi hogy van benne valami és odajön szépen. Miket eszik ilyen idősen? Lehet e bolhás vagy parazitás? Minden kismacska ilyen természetű, barátkozós? Hogyan vegyem fel őket a földről hogy nekik jó legyen? Mivel játszanak? Milyen simogatásokat szeretnek? A lábhoz dörgölődés pontosan mit jelent cicanyelven? Leakar hugyozni? :D

Valamint miért nem érdekli a "testvére", ha ennyire érdekeljük, hogy átjön magától? Csak ma 3x vittük vissza a helyére és 1 perc után ezerrel sprintelt a fűben vissza hozzánk. Szomszédnak kutyája nincs. Irjatok véleményt és több adatot, amit az ilyen cicákról érdemes és fontos tudni! Gondolom lányok fognak írni, de nem és korfüggetlen a kérdés.

21/F

2010. júl. 26. 21:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
finomak
2010. júl. 26. 21:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez aztán kimerítő válasz.
2010. júl. 26. 21:24
 3/17 anonim ***** válasza:
71%

Félősek, de ugyan úgy igénylik a szeretetet. És mivel kíváncsiak nagy eséllyel meg lehet szelídíteni. De ne feledd: Felelős vagy azért, amit megszelídítettél. Ha most magadhoz szoktatod, akkor már vigyáznod kell rá.

Féreghajtás: igen az nagyon fontos lenne. Bemész egy állatorvoshoz vagy patikába és kérsz féreghajtó tablettát. Pár száz forint, és valahogy beleügyeskeded.

Vagy elmész állatorvoshoz, és fecskendőbe kérsz Flubenol nevű féreghajtó pasztát, Azt a kajájába el lehet keverni és nem is veszi észre. Amúgy nagy kiszerelésben van, és kis adagban fecskendőbe oda tudják adni. Ilyenkor kétszer kell két hét különbséggel.

Azért dörgölőzik és azért barátkozik veletek, mert valószínű kiválasztott titeket.

2010. júl. 26. 21:31
 4/17 A kérdező kommentje:

Hmm ez jó :)

De már mondtam hogy van gazdája, különben is sajnos se időm se türelmem se pénzem nincs cicára, almozni, etetni, szállásolni, oltatni, ráadásul anya évek óta ismételgeti hogy szó se lehet róla, nem fog macskaszőrben aludni meg nyávogását hallgatni.

Ám a macskák miért rettegnek a víztől? Ez a kiscica pár hete már folyamatosan fedezi fel a világot - a növényeket és más élőlényeket, de az ártalmatlan kis pocsolyákat előre meredő szemekkel bámulja mint a bengáli tüzet majd szorgalmasan kikerüli :D Pocsolya vízmélység vagy komoly 2 cm lehetett :D

2010. júl. 26. 21:40
 5/17 anonim ***** válasza:
69%

elhiszem, hogy "be vagy sózva". Fantasztikus élmény látni, ahogy fedezik fel a világot.

A vizet valóban nem szeretik, de szokták csapkodni játékból. Illetve télen a hópelyhekkel nagyon szeretnek játszani. Ugrándoznak ők is a hóban.

2010. júl. 26. 21:44
 6/17 anonim ***** válasza:
68%

Nem akar lepisilni, hízeleg neked azért bújik. Azért megy át hozzád, mert törődsz vele, játszol vele, enni is kaphat nálad. Hálás, ragaszkodó kis dögök. A cicát helyesen így vesszük fel: [link] hónalj alatt fogod egy kézzel, másikkal alulról támasztod. Aztán dajkálhatod, mint a kisbabát. :) Ha így fogod meg, akkor biztonságban érzi magát, nem úgy, mintha csak lebegne, így nem olyan valószínű, hogy hadonászni fog.

Lehet férge is bolhája is. Féreghajtót párszáz forintért vehetsz neki, bolha csepp húzósabb az olyan 2000 forint is lehet. Amúgy a bolhája olyan bolha, ami csak kényeszerűságből megy emberre első adandó alkalommal sprintel vissza az eredeti környezetbe, a cicára.

Ha a szomszéd nem is eteti rendesen, akkor én azért pártfogásomba venném, még mielőtt elütik, mert az úton próbál enni. :( Nálunk is úgy volt, hogy pfuj a macska nem jöhet be, aztán persze, hogy azzal együtt tvzett három hét múlva, aki be sem akarta engedni.

Ami fárasztó szöveg, de szerintem fontos. Ha a szomszéd olyannyira tojik rá, hogy még enni sem kap rendesen, meg az sem zavarja, hogy ilyen pici létére az úton és a szomszédoknál császkál, akkor tavasszal lopd el, és pakoltasd ki (értsd ivartalanítás), aztán engedd haza. Gondolhatod mi lenne vele kölyköstül egy ilyen leszarós helyen.

2010. júl. 26. 23:59
 7/17 A kérdező kommentje:

Nem avatkozhatok bele a dolgokba, csak úgy esetleg, ha bevonok másokat is, hogy segítsenek.

Ám meg látva ahogy bújik a lábaim között át, ahogy dorombol nekem, meg simogatom és szereti, hát szerintem a cicák a legédesebb teremtmények e világon és még nagyon sok mindent tudtam meg róluk, mert tegnap este egész éjjel fórumokat bújtam macskákkal kapcsolatos dolgokról.

Valamikor hajnali 3/4 háromkor fejeztem be. :)

Olyan különös történeteket olvastam, hogy például egy házban a macska minden nap 15 percig egy pontot bámult az ajtófélfa felső részén a küszöbről, meg egy csaj az ölében tartva a cicáját, az valamit követett a szemével a szobában, mint mikor az ujjadat rakod a szemed elé, a csajra meg a frászt hozta, sőt, volt olyan macsek aki minden alkalommal a lakás folyosóján egy bizonyos területet kikerült, megkerült, de még feledékenységből se ment át azon a ponton, a szülők állatorvost hívtak, a doki azt mondta hogy a macskák akár ÉVEKKEL EZELŐTT történt dolgokkal kapcsolatban ott keletkezett szagot is felismernek, pl. ha azon a folyosón felújítás miatt valami vegyszer állt.

Bővebben itt:

[link]

Ajánlom az összes hozászólás elolvasását, aztán lehet itt megvitatni is, cicás gazdák tuti reagálni fognak valamit ha megnézik a linket.

Olyat is olvastam - más oldalakon - hogy a macskák a közelgő emberi szívinfarktust felismerik, a kutyák pedig a mellrákot vagy daganatokat kiszagolják, és ha pl. az a daganat a mellben van, akkor akár oda is harapnak, mert megpróbálják így eltávolítani a gazdájukat veszélyeztető "ismeretlent". Pl. egy nőnek az ekg meg hasonló tesztek nem jeleztek semmit de a kutya ideges volt és a nő átvilágítatta magát teljesen, és jóindulatú daganat volt benne!!! Meg a macska különbséget tud tenni menstruáló és nem menstruáló nő között a szag alapján!

Ha lesz saját házam, feleségem, munkám, teszek róla hogy olyan legyen az élettársam, aki szereti a cicákat és ért is hozzájuk meg lesz 1 cicánk vagy kettő. :)

2010. júl. 27. 20:46
 8/17 anonim ***** válasza:
83%

Ez a cica valószínűleg nagyon szeretethiányos,és megtalálta benned/bennetek a szerető gazdit,amire mindegyiknek szüksége van.

Ilyen idősen már elég sokmindent megeszik,de a macskakonzervek az ajánlottak.A földről...Hát mindenképpen úgy vedd fel,hogy leguggolsz,és használd mindkét kezedet.Előtte simogasd meg a fejét és éreztesd vele,hogy nem viszed el sehova.A simogatással kapcsolatban pedig azt tudnám javasolni,hogy cirógasd a nyakát.Mármint alul.Ettől becsukja majd a szemét,és előre nyújtja a nyakát,ezzel jelezve,hogy tetszik neki a dolog.

Remélem segítettem!:)

2010. júl. 28. 15:09
 9/17 A kérdező kommentje:

Igen :))

Meg írták hogy vegyem fel :D

Hé csajok!

Bejön nektek egy cicát simogató pasi? :D

2010. júl. 28. 15:13
 10/17 anonim ***** válasza:
63%

:-))

a nők nagyon szeretik az állatbarát pasikat.

Hát sokan gondolják, hogy a férfihoz inkább a kutya illik, de ez hülyeség. Nincs ilyen. De egy olyan férfi, aki ilyen kedvesen beszél egy kisállatról mindenképpen szimpatikus.

De ez nem tartozik a kérdéshez:-)

A macskák valóban titokzatos lények és csodálatosak, nincs két egyforma. Mindegyikük egy külön kis univerzum:-)

2010. júl. 28. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!