Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most akkor tulajdonképpen...

Most akkor tulajdonképpen lehet a macskáknak tejet meg tejbe aprított kenyeret adni enni, vagy sem?

Figyelt kérdés

2020. márc. 24. 20:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

Megeszi, mert ízlik neki, viszont semmi tápláló nincs benne. Sem a kenyér, sem a tej nem hasznos neki. Ráadásul laktózérzékeny, szóval a tej amúgy is felejtős. Mikor én is ezt megtudtam, magyarázatot adott arra, hogy miért volt a nagyi összes macskája fostos....

Ha nem tudsz neki megfelelő macskatápot, macskakaját adni, akkor ne tarts állatot.

2020. márc. 25. 08:59
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

A disznóólban zsíros kenyéren is felnőnek gyerekek, de nem ez a normális. A macska is elég egy darabig hulladékon, de nem ez a normális.

Ha te is tejbe áztatott kenyéren nőttél volna fel, olyan hiánybetegségeid lennének, hogy csak na. Ráadásul ha éhes a nyomorult, akkor nyilván a szart is megeszi, hogy életben maradjon.

Ez nem a "modern világ" hozománya, nekem a dédnagyanyám is normálisan etette a kutyáit, külön főzött nekik. Ahogy a nagymamám is vette a jó minőségű tápot.

Az egyik a felelősségteljes életmód, a másik a beleszarok életmód. Semmi köze a modernséghez.

2020. márc. 25. 09:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk laktózmentes tejet kapnak hébe-hóba, havi 1x mondjuk. De eszembe se jutna tejbe áztatott kenyérrel etetni... Pláne reggel! Én se tudnám végigcsinálni a napot, ha tejbe áztatott kenyeret kellene reggeliznem. :(
2020. márc. 25. 10:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de ha azt szeretnéd hogy egészséges legyen és sokáig éljen, akkor ne adj neki.
2020. márc. 25. 11:07
 15/24 A kérdező kommentje:
Én nem értem.Ennyire értetlenek itt az emberek.Nem azt akarom,hogy ezen éljen a macska hanem,hogy néha ehet e ilyet?Felfogtátok már?
2020. márc. 25. 12:35
 16/24 anonim ***** válasza:
92%
És te azt miért nem fogod fel, hogy nem kell neki adni egyáltalán?? Csak fosik a tejtől, a kenyérből meg semmi nem való neki, semmi értelme!
2020. márc. 25. 12:55
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ha minden reggel ilyen kap, ahogy tervezted, akkor baj. Ha néha, de tényleg néha adsz neki laktózmentes tejet (kenyér nélkül), akkor nincs baj belőle.

Ne kapd fel a vizet! :)

2020. márc. 25. 20:25
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
Ritkán se adj neki. Amúgy a Rossmannban lehet kapni laktózmentes macskatejet,de kenyeret ne kapjon.
2020. márc. 25. 21:27
 19/24 anonim ***** válasza:
17%

Persze, hogy lehet tejet adni.

Ez a laktózérzékenység pedig egy hülyeség.

Jó minőségű tejtől semmi baja nem lehet, mint ahogy az embernek sem.

2020. márc. 26. 01:40
 20/24 anonim ***** válasza:
92%

#19 A macska és az ember két teljesen más faj.

Vagy ha nem hiszed, egyél meg egy mezőn fogott egeret :P

Az ember amúgy azért ihat tejet, mert még réges régen történt egy mutáció.

Az emlősök kicsinyei olyan enzimeket termelnek, amelyek segítségével képesek rendesen megemészteni a tejet. A felnőtt állat már nem jut tejhez a természetben, ezért nem is termeli tovább ezt az enzimet - és így laktózérzékennyé válik, mert nincs "segítsége" az emésztéshez.

Kicsit olyasmi, mintha neked rágás nélkül kellene enned. Menne, az íze is marad, de nem teszel jót magadnak.

Az embernél megjelent egy mutáció, ami miatt nem áll le később az enzim termelése, így nyugodt szívvel ihatunk tejet. Akinél ez a mutáció nincs jelen, az laktózérzékeny.

2020. márc. 26. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!