Hogyan kell tulajdonképpen lereagálni egy domináns kutyát?
A dominancia nem egyenlő az agresszióval!
Sőt nem is kell tiltani, mert vannak kutyák akik ezt gyönyörűen le tudják kommunikálni egymással egy harapás vagy karcolás nélkül.
Ha fogja a kutyád szőrét,akkor egyértelműen a gazdának kell letiltani a kutyát, mert ez már kissé több mint egy sima dominancia.
A gazdanak figyelnie kell,h ne legyen verekedes. Ha ugy latja az lesz,akkor elhivja a kutyat es elmegy masfele a kutyaval. Mindig ezt csinaltam az elozovel.
A dominancian nem tudsz valtoztatni. Figyelni kell a verekedes elojeleit es idoben elhivni a kutyad es elmenni vele.
Akinek dominansa kutyaja,az nem tud bemenni kutyafuttatoba,ha ott tobben vannak,mert ott lesz olyan,aki nem tetszik a kutyajanak. Max egy kutyahoz tud bemenni,ha racson keresztul a baratsag jelei latszanak.
Dominans kutyaval futni kell. Es folyton figyelni ra.
10 evig volt ilyen kutyam. Nem beszelgettem senkivel,mindig indulasra keszenletben voltam jateknal.
Az a gond, hogy a legtöbb gazdi megnéz egy animal planetes dokumentum filmet, elolvas két netes cikket és már azthiszi azonnal mindent tud a kutyákról holott a saját kutyáján sem tudja megkülönböztetni a dominancia jeleit a játéktól.Ha rosszkor szólunk bele a dolgokba és eltiltjuk akkor amikor nem is cselekszik helytelenül a kutya nagyobb viselkedés zavart és stresszt okoz mintha átélne egy dominanciából fakadó kis összezördülést.
Akinek dominancia gondjai vannak annak kutya iskolához kell fordulnia. Pont azért, mert a tréner pontosan látja hogy mikor mutatja a jeleket és azt is, hogy mikor/hogyan lépjünk közbe.
Tanítják a gazdit is. Futtatóban is rengetegszer van, hogy játszanak a kutyák morog egy kicsit az egyik és már hívja, szidja is a gazdája. Holott a kutya csak bele éli magát a játékba.
Morgás,harapdálás,felemelt farok még önmagában nem minden esetben dominancia jelei..:D
Feszült test, kikerekedett szemek, felborzolt hátszőr, vicsorgás. Na ezek agresszió/félelem jelei, erről tiltani kell vagy azonnal kivinni a stressz helyzetből.
Ha a kutya a Futtatóban játszik és felvisít akkor se kell rohanni hogy úristen mi történik valami neveletlen korcs bántja a kutyát.A kutyák bírkóznak, ha valaki túlzásba esik felvisít az egyik. Ilyenkor azonnal abba hagyják vagy óvatosabbak lesznek. Akkor kell közbe szólni ha mégse így alakul a helyzet és az érőszakosabb egyedet ki kell hívni.
Beszélgettem egy kicsit az egyik gazdával is, elmondása alapján járnak kutyasuliba, de azon kívül nehéz az ismerkedés, mert senki nem akarja így összeengedni velük a kutyáját, ferde szemmel néznek rá.
De akkor ezek szerint elképzelhető, hogy ez csak ilyen sajátossága a kutyának? Ez a kutya spec még soha nem esett neki komolyabban az enyémnek, hogy visítás/fájdalom legyen a vége.
Morog, megpróbálja elkapni, de max csipkedi a nyakát...ez csak játék. Ilyenkor nem is kell közbelépni.
Gyakran a képébe állás is játékra invitálás. Az én kutyám ált fel is ugrik a másik kutya nyakába.
Te szoktál amúgy futtatókba járni? Mert ezek alapján nem úgy tűnik mintha annyira otthon lennél a kutya testbeszédben. Pedig egyszerű belejönni. Én egyből látom a kutyámon, hogy játszani megy, vagy keménykedni.
Ha pl azt látom, hogy 2 en próbálnak jászani a kutyámmal, csipkedik, ugatják (hogy elkezdjenek kergetőzni) és nő a feszültség (ilyenkor előfordul, hogy valamelyik kitámad) akkor elhívom a kutyám, vagy beállok a csapatba amivel blokkolom, hogy egymásra figyeljenek és tovább hergeljék egymást
Ha az enyém keresi a bajt, akkor leszidom és kivonom 1-2 percre a bandázásból (esetleg a földre is lenyomom azt érti a legjobban). Ha folyton visszamegy balhézni akkor meg a futit hagyjuk ott. De általában 2-3 alkalom után megérti, meg figyelek is, hogy rá se nézzen arra a kutyára amelyiket nem bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!