Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Beteg macska? Van valami jó...

Beteg macska? Van valami jó tanácsotok, tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban megjelent a kertemben egy macsek. A nyelve kint volt, nagyon folyt a nyála. Elvittem orvoshoz, 40 fokos láza volt, amire kapott lázcsillapítót.

Vissza kell vinnem csütörtökön. Az orvos szerint összeverekedett egy másik kandúrral, komolyabb baja nincs (szerinte). De aggaszt, hogy folyamatosam gubbaszt, enni nem akar, a nyála meg folyik. Nagyon levert, nem eszik.

A tesztek amiket csinált, negatívak lettek. A fogai és az ínye rendben van.

A garázsban szállásoltam el ideiglenesen, mert nekem bent a házban van 2 macsekom, akikhez nem akarom behozni és félek, hogy meglép ha az udvaron van.

De olyan ramaty állapotban van, hogy félek mire hazamegyek, már nem él...

Találkoztatok ilyennel? Kéne neki infúzió? Vigyem másik dokihoz? Elhiszem amit az orvos mond (legalábbis azt hiszem), hogy összeverekedett másokkal, de akkor tényleg ilyen szarul kell kinéznie és ilyen rosszul kell lennie?

2020. febr. 4. 09:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%

Másik orvos, sürgősen!

Antibiotikumot minimum kapnia kellett volna, és ha nem iszik, nem eszik, infúziót is.

2020. febr. 4. 09:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Ez a bajom nekem is, hogy egy szaros lázcsillapítóval nem sokat fogunk érni. Meg ahogy utánaolvasgattam, lehet valami fertőzés is.
2020. febr. 4. 09:57
 3/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát igen, tuti ki lehet száradva, az infúzió a minimum. Ha tudod, vidd el máshová.
2020. febr. 4. 10:11
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
Én is azt mondom, másik doki sürgősen!
2020. febr. 4. 10:16
 5/20 anonim ***** válasza:
4%
már bocs de én az állatovosnak jobban hiszek mint a netnek.
2020. febr. 4. 11:20
 6/20 anonim ***** válasza:
83%
Másik orvos.
2020. febr. 4. 11:48
 7/20 A kérdező kommentje:

Az állatorvosnak hinnék én is, ha nem intézte volna el egy kis "vitaminnal" a dolgot, a macska meg reggelre sokkal rosszabbul volt. Beszéltem közben a dokival, délután visszaviszem.

Hívtam közben 3 orvost, de azokhoz időpontot kellett volna foglalni vagy napközben vinni, amikor nincs teltház. Majd még körbenézek, hátha van olyan, akihez nem kell időpont.

2020. febr. 4. 13:08
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy nyáladzik , aggasztó. Lehet attól hogy megsérült a torka, de lehet fertőzés is. Az az orvos egy kókler hogy ennyivel elintézte. Láttam én már leukózisos macskát nyáladzani....
2020. febr. 4. 13:24
 9/20 A kérdező kommentje:

A szájában biztos minden rendben van, oda benézett rendesen, megnézte a fogait is.

Kb 1 év körüli ivaros kandúr, ezért mondta gondolom, hogy jól elverhette valamelyik másik macska. Bár külsérelmi nyomokat nem láttam rajta, amikor nyomkodta, akkor nem fájt semmije sehol.

Mondtam neki a telefonban most, hogy csináljunk egy ultrahangot meg egy vérvételt és szerintem kapjon infúziót, mert semmit nem evett és szerintem nem is ivott.

Az a fura, hogy a nyelve is kint van, folyik a nyála és csak gubbaszt. Remélem nem lesz nagyobb baja, késő délután talán okosabbak leszünk.

2020. febr. 4. 14:23
 10/20 anonim ***** válasza:
87%
Légyszi' gyere majd vissza és mond el mi van veletek!
2020. febr. 4. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!