Melyik macska ajánlott kezdő macskatartónak?
Szeretnék tartani egy cicát, de nem tudom eldönteni, hogy milyen fajtát válasszak. Lehetőleg olyan fajtát szeretnék, ami nem hullajtja nagyon a szőrét, illetve kedves és bújós fajta. Még kölyökként fogadnám örökbe.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó: ha tk nélküli, sárga szemű, szürke (nem kék!) színű "orosz kék" macskád volt, amit annak vettél, ne csodálkozz. Nekem fajtatiszta, tk-s orosz kék macskáim vannak, és a tenyésztőnek is azok voltak, akitől vettük. Mindegyik bújós tündér volt!
Ha fajtatiszta macskát szeretnél, tényleg fajtatisztát vegyél rendes tenyésztőtől, mert a bújósság oké, hogy fajtajelleg, de ha nincs meg a kellő szocializáció, akkor hiába.
Én javaslom az orosz kékeket, ha gondolod, küldök valódi, megbízható tenyésztőt, akitől mi vettük a mi drágánkat. :)
De azzal számolnod kell, hogy egy fajtatiszta cica ára 150 ezernél kezdődik, határ a csillagos ég. Ha nem szeretnél ennyit rááldozni, én is a menhelyet javaslom, ott is vannak gyönyörű, hálás kölykök! :)
Mindjárt itt lesz a kismacska-szezontetszik itt valakainek, vagy nem.
Macskától függ, van amelyik az orrodat is leharapja, meg olyan is volt, amelyik 3 hetesen bújt meg dorombolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!